Mobil Uygulamanızı Daha Da Görünür Hale Getirmenizi Sağlayacak 5 Tavsiye

Birçok geliştirici, kullanıcıya son derece pratik, büyük ölçüde eğlenceli olan veya merak uyandıran olağanüstü mobil uygulamalar yaptı. Fikirlerin mobil uygulamaya dökülmesi zor bir süreçtir.

Asıl soru, mobil uygulamanızı piyasaya sürdüğünüzde başarılı olması için harcanan onca zamana değmesini nasıl sağlayacaksınız? Favori mobil uygulama platformlarında trendlere girmesini sağlamak için ne yapmalısınız?

Web Siteniz Olsun

Bugün internette arama yapan kişilerin çoğunluğu bunu telefonlarından yapmaktadırlar. Kullanıcılar hayatlarını kolaylaştıracak şeyleri çoğunlukla internette ararlar. Bu tip kullanıcıların sorgularına cevap vermeleri için bir web siteniz yoksa, mobil uygulamanızı bulma şansları düşüktür.

Eğer mobil uygulamanız için sadece bir açılış sayfası olsa bile bir web sitesi oluşturursanız, kullanıcıların sitenize ulaşması, mobil uygulamanız hakkında daha fazla bilgi edinmesi ve ardından da onu indirmesi mümkündür.

Yorum Alın

Bunu yapması zor olabilir, ancak başarılı olursa kesinlikle uğraştığınıza değer. Araştırmanızı dizinler ve inceleme siteleri üzerinde yapın. Editörlere, katkıda bulunan yazarlara veya şirket içinde sizi doğru insanlarla temasa geçirebilecek herhangi bir personele ulaşın. 

Bu kişilerden mobil uygulamanıza bir göz atmalarını isteyin. Bir işletmenin mobil uygulamanızı incelemesinden ziyade mobil uygulamanızla ilgilendiklerinden emin olun. Birisiyle sağlam bir ilişki kurduktan sonra, yeni özellikleri veya tamamen yeni bir mobil uygulamayı duyurmak istediğinizde harika bir bağlantınız olur.

Bir başka göz tarafından değerlendirilmenin bir diğer yolu da ödül siteleridir. Mobil uygulamaları değerlendirmeye odaklanmış ve uzmanlar tarafından da önerilen birkaç site mevcut. Mobil uygulamanızın hangi telefon veya sistem için olduğunun bir önemi yok, mobil uygulamanızı değerlendirecek bir site vardır.

Sosyal Medya Sizin Dostunuzdur

Facebook sayfası, Twitter veya Instagram hesabı. Bunlar, mobil uygulamanız için farkındalık oluşturmanızı sağlayacak birçok platformdan sadece birkaçı. Sosyal medyada bir varlık göstermek zaman alır, bu yüzden erkenden başlayın. Sosyal medyanın en güzel yanı ücretsiz olması, yani piyasaya sürülmeden önce ve para kazanmaya başlamadan önce bile mobil uygulamanızın tanıtımını yapabilirsiniz.

Potansiyel kullanıcılarınızın dikkatini çekecek bir video hazırlayın. Basit bir beyaz tahta videosu, grafik animasyonu veya oyuncular kullanın, insanlar çoğunlukla görsel öğrenmeye meyillidir ve videoya (ve hatta arkadaşlarıyla bile paylaşabilirsiniz) çok daha fazla ilgi gösterirler. Videonuzu eğlenceli, bilgilendirici ve verimli hale getirin. Yalnızca 30 saniyede bile onları etkilemeniz mümkün, daha fazlasına ihtiyacınız yok.

Facebook, LinkedIn ve diğerleri platformlar üzerindeki gruplarla etkileşime geçin. Gerektiğinde mobil uygulamanızla ilgili eklentiler paylaşın, grupta konular hakkında yararlı bilgiler paylaşan bir kaynak haline gelin. Kendi reklamını yapan sitelerde sürekli olarak paylaşım yapmayın, bu durumdan insanlar rahatsız olabilir.

Mobil Uygulamanın Ücreti En Önemli Etmendir

Kabaca söylemek gerekir en iyi mobil uygulamaların %90’ı ücretsizdir. Bu, bir mobil uygulamanın tüketiciden direkt olarak para kazanamayacağı anlamına gelmez (yalnızca reklam gelirlerine odaklı mobil uygulamaların aksine). Ücretsiz sürüm, mobil uygulamalarda popülerleşen bir özellik haline gelmiş durumda. Kullanıcılar mobil uygulamayı ücretsiz olarak indirir ve daha fazla özellik isteyecek kadar aşina olduktan ve sevdikten sonra daha fazlası için ödeme yapmak zorunda kalırlar. Ücretsiz sürüm özelliği, iPhone App Store’da elde edilen gelirin çoğunluğunu, %71’ini (Distimo) oluşturmaktadır.

Distimo tarafından ücretli iPhone mobil uygulamalarında fiyat değişikliğinin etkilerini analiz eden bir çalışma yapılmıştır. İndirimi yapan mobil uygulamaların indirmeleri %1,664 artmıştır. Mobil uygulamanız, önceden ödeme yapılacak kadar iyi mi veya kullanıcının daha fazla ödeme yapmaya karar vermeden önce mobil uygulamayı kullanması gerekir mi? Bu sorunun cevabı her ikisinin de sağladığı yarara göre değişiklik gösterir.

ASO

İnkar etseniz de App Store Optimizasyonu diye bir gerçek var. Mobil uygulamanızın liste sıralamasının yükselmesine yardımcı olmak için her türlü ücretli hizmet sunmaktadır, ancak yukarıda belirtilen öğeler de dahil olmak üzere mobil uygulamanızın sıralamalarda yükselmesine yardımcı olmak için katılabileceğiniz ücretsiz hizmetler de vardır.

Mobil uygulamanızın ismi, açıklamalarda kullanılan anahtar kelimeler, simgeler, ekran görüntüleri, derecelendirmeler ve incelemelerin tümü ASO’nuzu etkilemektedir. Potansiyel kullanıcılarınızın aradığı anahtar kelimeleri araştırın ve bunları açıklamaya ekleyin.

Diğer bir ipucu ise mobil uygulamanızın adını “A” veya bir sayı ile başlatmaktır. Bu ilk başta saçma durabilir, ancak birçok mobil uygulama mağazasında uygulamanızın bu sayede üst sıralarda gözükmesini sağlayacak “sıralama ölçütü” bulunur.

Bu ipuçları, mobil uygulama mağazalarında kolayca bulunabilecek mobil uygulama oluşturma yolunda size yardımcı olacaktır. Geliştirme ve test aşamaları tamamlandıktan sonra, doğru yapıldığında her zaman faydalı olacak olan tanıtım ve pazarlamaya geçmenin zamanı gelmiştir.