App Store Optimizasyonu: Bilmeniz Gerekenler

Son birkaç yılda mobil uygulamaların popülaritesi muazzam bir şekilde artmıştır. Bunun büyük bir kısmını mobil cihazlardan gelen küresel İnternet trafiğinin %32si oluşturmaktadır. Genişleyen cep telefonu popülasyonunun ve tarayıcı kullanılması yerine kullanım kolaylığı sağlayan uygulamaların geliştirilmesi mobil uygulama endüstrisinin patlamasındaki için en önemli faktörlerden birisidir.

Giderek kalabalıklaşan bu sektörde, mobil uygulamanızı pazarlarken başarılı olmak için neler yapmanız gerektiğini bilmelisiniz.

Neden App Store Optimizasyonu kullanılmalı? (ASO)

Bugün, müşterilerin %65’i ASO aracılığıyla mobil uygulamalarla buluşuyor. Başka bir deyişle, kullanıcılarını çoğunluğu mobil uygulama mağazasına girer ve özel olarak bir mobil uygulamayı bulmak için belirli bir konuyu arar.

Kullanıcılar, anahtar kelimeleri veya kategorileri aradığında, önlerine listeler gelir. Mobil uygulamaların bu listelerde konumlandırılması, mobil uygulamanın sahip olduğu indirme sayısıyla doğrudan ilişkilidir. Listenin en üst kısmına ne kadar yakın olursa, mobil uygulamanın indirilme olasılığı o kadar yüksek olur. ASO, mobil uygulamanızı bu listelerin üst kısmına taşır

ASO nasıl kullanılır?

Başlık

Mobil uygulamanın başlığına anahtar kelimeler ekleyin. Hedef kitlenize uygun olan anahtar kelimelerin hangisinin en iyisi olduğunu belirlemek için ilgili anahtar kelimelerle ilgili araştırma yaptığınızdan emin olun. Bunu bitirdiğinizde devam edin. Başlığınızın değiştirilmesi genellikle kullanıcıların sizi bulmasını zorlaştırır. Kullanıcılar arkadaşlarına uygulamanızla ilgili bilgi verdiği esnada farklı bir ismi varsa bulmak  zorlaşır ve kullanıcıların çok fazla zaman harcamamalarına sebep olur. Bulunması kolay olun.

İsminde anahtar kelime kullanan mobil uygulamaların indirilme oranları bunu yapmayan mobil uygulamalarınkinden %10.3 daha fazladır (MobileDevHQ).

Açıklama 

Anahtar kelimeler, uygulamanın açıklamasında stratejik olarak kullanılmalıdır. Eklenecek anahtar kelimeleri belirlemek için müşterilerinizin ne aradıklarını öğrenin, böylece The App Store Optimization Keyword Volume Estimator (App Store Optimizasyon Anahtar Kelime Tahmincisi) ile uygulamanızın trafiğini arttırın. Bazı anahtar kelimeler diğerlerinden daha popülerdir, bu nedenle her bir rekabet yelpazesinden birkaç anahtar kelimeyi kullanarak hedeflerinizi çeşitlendirdiğinizden emin olun.

Kullanıcının ilgisini çekin. Amacınızı verimli bir şekilde göstermek için kısa cümleler veya vurucu kelimeler kullanın. Mobil uygulamanızın amacı, kullanıcının ilgisini kaybetmemesi için ilk birkaç saniyede vurgulanmalıdır. Sık sık geri dönüşler yapın ve hangi açıklamanın şansınızı arttırdığını ve daha iyi olduğunu görmek için içerikleri karşılaştırın.

Ekran görüntüleri, potansiyel kullanıcıları etkilemek için bir başka etmendir. Açıklamasında olduğu gibi, mobil uygulamanın konseptini doğrudan görselle iletin. Sadece yeni bir güncellemeyle değişiklikler yapılabildiğinden ötürü ekran görüntülerinizi seçerken dikkatli olun.

Puanlar

Çalışmalar, derecelendirmelerin ne kadar yüksek olursa, mobil uygulamalar sıralamalarda o kadar üst sıralarda yer alıyor. Puanlar, başlıktan ve açıklamadan daha zorludur, çünkü bunlar çoğu zaman sizin kontrolünüz dışındadır. Daha fazla yorum almak için potansiyel bir yol, kullanıcının mobil uygulamayı derecelendirmesini teşvik etmektir. Belki de yayınlanmadan önce yeni bir özellik ya da benzer bir şey eklenebilir.

Kullanıcıların yapmak istediklerinde bir değerlendirme yapmalarına izin verdiğinizden emin olun. Giriş kısmında, kötü deneyimleri olan kullanıcılarınızın müşteri hizmetlerinden veya takımdan destek almalarını sağladığınızdan emin olun, bu mobil uygulamanıza gelecek olan kötü değerlendirmeleri olabildiğince azaltacaktır.

Mobil uygulamanız, kullanıcıya görsel ve işlevsel olarak iyiyse ve tatmin edici bir deneyim sunuyorsa, yüksek puanlar organik olarak gelmeye başlayacaktır.