Mobil Uygulamalar Neden Yükselişte

Geçtiğimiz son 10 yılda herhangi bir buluşun akıllı telefonlar kadar geliştiğini görmek zor. 12 yaş üstü herkesin bir tane sahip olduğu ve evden telefonsuz ayrılmadığı bir çağda hayatlarımızı onsuz düşünmek imkansız. 10 yıldan az bir sürede mobil telefonlarımız nasıl gerekli bir uzantıya dönüştü ? Mobil Uygulamalar Neden Yükselişte?

Cevap 2 katmanlı: bağlı olmama korkusu ve uygulamaların sağlamış olduğu tahayyül edilemeyecek müthiş olanaklar. Oyundan, alışverişe, takvimden çizelgeye kadar günlük hayatta kullanılan önemli araçların her geçen gün popülerliği artmakta.

Haziran 2016′ dan bu yana sadece Apple’ ın uygulama marketi 2 milyon uygulama yayınladı ve bu uygulamalar 2008′ den bu yana 130 milyar kez indirildi. Uygulama gelistiricileri bu satışlardan şaşırtıcı bir şekilde 50 milyar $’ lık ciro else etti. Bu rakamlar gün geçtikçe büyümekte, nedeni ise ;

Mobil Uygulamalar Neden Yükselişte

Sınırsız Araç Kutusu

2010 yılında Apple bu sözü tescil ettirdi : “Bunun için bir uygulama var.”. 2016′ da bu söylev açıkca daha da bir ağırlık kazandı. Mobil bir işletmeden, takviminizi organize etmeye, müzik listeleri oluşturmaya, egzersiz rutininizi monitör etmeye kadar herhangi bir fonksiyonalite için eğer bir uygulamaya ihtiyaç duyarsanız, muhtemelen Apple ya da Google Market’ te bir tane bulacaksınız.

Kolaylık

Bir jenerasyon öncesine kadar insanlar tatillerinde büyük kağıt haritalar üzerinde boğulup gitmekteydi. Bir sonraki gelen maliyeti yüksek GPS sistemleri kontrol paneli üzerine beceriksizce yerleştirildi. Şimdi ise nerede döneceğinizi, en yakın benzin istasyonunun nerede olduğunu, 5 mil ötedeki Çin restoranının uğramaya değer olduğunu söyleyen ücretsiz telefon uygulamaları mevcut. Mobil satışlar için fiyat, kupon, büyük marketler için sadakat puanı görüntüleme ve organizasyon planları için proje takip gibi herhangi bir bilgi saniyeler içerisinde parmaklarınızın ucundadır.

Zaman ve Para Tasarrufu

Benjamin Franklin “Zaman paradır” demiş ve uygulamalar kesinlikle her ikisinden de kazanç elde etmenize yardımcı olacaktır. İş planı, kontratlar ve formların bir çoğu imza yakalama özelliği sayesinde basıl doküman ve kağıt işleri ile uğraşmadan uygulama içerisine kaydedilebilir. Uygulamalar aynı zamanda en iyi fiyatın nerede olduğunu, ne gibi özel tekliflerin geçerli olduğunu da gösterebilir ve tek tuş ile verebileceğiniz siparişler satın almayı kolaylaştırmaktadır. İş anlaşması ya da sıradan bir alışveriş olup olmadığına bakmaksızın tüm ihtiyaçlarınızı karşılayabilecek bir uygulama mevcuttur.

İç Huzur

Hackerlar, kimlik hırsızları ve diğer güvenlik risklerinin de teknoloji ile hayatımıza girmesine rağmen, yakınlarınızı tek tuş ile arayabileceğiniz / mesaj atabileceğiniz veya evinizi video ve kamera görüntüleri üzerinden kontrol edebileceğiniz güvenlik sistemleri de bulunmaktadır. Köpeğinizin yalnız olduğunda sizi araya bilmesini sağlayan uygulama sistemleri dahi mevcut. Daha geniş anlamda bakacak olursak, uygulamalar aynı zamanda yöneticilerin ve iş sahiplerinin işleri ve çalışanları ile iletişimde kalmalarına yardımcı olarak işlerin sorunsuzca devam etmesini sağlamaktadır.

Kendi Uygulamanızı Yapın

Özel ihtiyaçlarınızı tümüyle giderecek bir uygulama bulamadığınızı düşünelim. Almaktansa üzerinde kendi uygulamanızı geliştirebileceğiniz uygulamalarda mevcut. Satış raporları izleme, organizasyon şeması oluşturma veya iş emirleri işleme gibi özellikler ile uygulamanızı kişiselleştirebilirsiniz. GPS takip sistemi, fotoğraf seçenekleri ya da çalışanlar ile paylaş seçeneklerini dahi ekleyerek herkesin aynı pencerede olup olmadığınından emin olabilirsiniz. Uygulamanızın fonksiyonalitesi sadece hayal gücünüz ile sınırlıdır.

Yaşam Tarzı

Statista‘ ya göre satılan uygulamalar arasında %23.35 ile en çok revaçta olan oyunlar olup, % 10.22 ile iş uygulamaları 2. sırada gelmektedir. Görünüşe göre uygulama kullanma nedeni olarak eğlence birinci sırada gelmekte. Akıllı telefonunuzun ne kadar yeni, aksesuarlarınızın ne kadar iyi ve kullandığınız uygulamaların ne kadar popüler olduğu jenerasyon Y ve mileniyal kuşağı için çoktan statü sembolü oldu. Mobil cihazların, Internet, Facebook ve uygulamaların doğdukları ilk günden bu yana olduğu bir ortamda büyüdüler.

Teknoloji Bağımlılığı

Her geçen gün daha çok insan akıllı telefonlara daha da bağımlı hale gelmekte. Aslında, WebMD “Akıllı Telefonunuza bağımlı mısınız ? Ne yapmanız gerektiği burada” isimli makalesini yayınladı. Şok eden şu gerçeklere değindiler:

• %70 uyanır uyanmaz bir saat içerisinde mobil telefonunu kontrol etmekte. %56 yatmaya gitmeden bir saat öncesinde telefonunu kontrol etmekte.
• %48 cuma ve cumartesi gecesi de dahil olmak üzere hafta sonları da kontrol etmekte.
•%51 tatil esnasında düzenli olarak kontrol etmekte
• %44 eğer mobil telefonlarını kaybeder ve bir hafta içerisinde değiştirmezlerse büyük bir anksiyete yaşayacaklarını ilettiler.

Toplumumuzda akıllı telefonlar ve uygulama kullanımı artık standart olup olağan dışı değildir. Aslında, bir önceki istatistiklerin en şaşırtıcı tarafı ise rakamların çok yüksek olmayışıdır.

SmartInsights.com’ dan Dave Chaffey’ e göre, bir insan günde mobil cihazlarında ortalama 2.1 saat harcamakta ve bu zamanın %90′ ı uygulamaları üzerinde harcanmakta. Uygulamalara olan bağımlılığımızın artacağı kaçınılmaz, özellikle herkesin kendine ait bir uygulamasının olacağını düşünürsek.

Mobil_Uygulama_Basla1-300x79