Mobil Uygulama Promosyonu: Hepsi Bir Arada

Başarılı bir mobil uygulama geliştirmek için sadece yenilikçi bir konsepte sahip olmak yeterli değildir, çok daha fazla düşünmeyi ve değerlendirmeyi gerektirir. Kullanıcıların ilgisini çekmek ve korumak için mobil uygulamanın ömrü boyunca ihtiyaç duyulacak pazarlama ve tanıtım özelliklerini hesaba katmak için mobil uygulamalar oluşturulmalıdır.

Zamanlama Önemlidir

Mobil uygulamanız biter bitmez hemen yayınlanmanın en iyi yol olduğunu düşünmeyin. Sezonunuza ve mobil uygulamanıza ve hedef pazarınıza bağlı olarak paylaşmayı planladığınız yılın dönemine göz atın. Futbolun gündem olmadığı zamanlarda, yaz aylarında profesyonel bir futbol mobil uygulamasını paylaşmak mantıklı olur mu? Profesyonel futbol mobil uygulamasının sezon esnasında  reklamının yapılmasının çok daha iyi olacağını söylemek yanlış olmaz.

Pazarlama kampanyanızı başlattıktan sonra biraz tanıyım. Anında takipçiler kazanmayı beklemeyin. Kampanyanın beklenen randımanı alması zaman alabilir, bu nedenle kampanyanızı en uygun dönemde başlatın.

Kaliteli Bir Mobil Uygulama Oluşturun

Birçoğu, bir mobil uygulamayı tanıtmanın, dış pazarlama ile olduğunu düşünür, ancak gerçek şu ki, mobil uygulamanızın tanıtımının çoğu, kullanıcıların sizin için tanıtım yapmasına izin veren mobil uygulamalar ile gerçekleşir.

Kullanımı kolay basit bir mobil uygulama oluşturmak ilk adımdır. Bunu yaptığınızda, mobil uygulamanız sıralamalarda yükselir ve ASO gibi yardımcı olacak mobil uygulamalar ile kullanıcılarınızın sizinle ilgili iyi yorumlar bırakmasına olanak sağlar.

Dahili Tanıtım

Yukarıda belirtildiği gibi, kullanıcılarınızın sizin için tanıtım yapması fırsatını oluşturmak, mobil uygulamanızın büyük başarılara ulaşmasına yardımcı olacaktır. Müşterilerin ve kullanıcıların bir mobil uygulamayı arkadaşları önerdiğinde indirme olasılıkları, gördükleri reklamlardan etkilenip de indirmelerine oranla çok daha yüksektir.

Dahili tanıtım için dört ana unsur vardır:

  1. Paylaşma – Kullanıcılarınızın etkinliklerini ve mobil uygulamayı sosyal medyada kolayca paylaşmalarını sağlayın. Sayıları daha da artırmak için paylaşıma teşvik edin.
  2. Geri Bildirim – Kullanıcılar, mobil uygulamanızla ilgili sorunlar veya düşünceler için ekibinizle daha kolay iletişim kurma olanağına sahip olmalıdır. Basit bir “bize ulaşın” bağlantısı bunu sağlamaz, bu yüzden kullanıcılara geri bildirim vermeye teşvik ederken yaratıcı olun.
  3. Mail Bildirimleri – Kullanıcıların mobil uygulamanızda özel güncellemeleri ve teklifleri takip etmeleri için kayıt olmalarını sağlayın. Bu, mobil uygulamanızın akılda kalmasını ve kullanıcıların geri gelmelerini sağlayacak.
  4. Sürekliliği Sağlama – Yalnızca mail bildirimleriyle sürekliliği sağlayamazsınız. Kullanıcılarınızın mobil uygulamanızı kullanmaya devam etmelerini sağlamak için uzun vadeli bir strateji oluşturun. Tüm mobil uygulamaların %54’ü yalnızca bir ay boyunca kullanılıyor. (Flurry). Mobil uygulamanızı düzenli bir şekilde hazırlayın ve kullanıcıların mobil uygulamanıza geri dönmeleri için onlara bir sebep oluşturun. Örneğin, bir oyunda ekstra can verin.