Mobil Uygulamanızı Tanıtmanın Ve Sergilemenin 4 Yolu

Mobil uygulamanızı başarılı veya fiyaskoyla sonuçlanmamış bir hale getirmek için yapabileceğiniz pek çok şey var, ancak öncelikli olanlara odaklanalım. Bir mobil uygulama geliştiricisi veya geliştirme/pazarlama tarafında olsanız da, kullanıcı deneyiminizi artırmak ve mobil uygulamanızı daha fazla kullanılmaya teşvik etmek için atılacak belli adımlar vardır.

Mobil uygulamanızı tanıtmak için paylaşmak ve dua etmekten daha fazlası gerekir. Hedef kitlenizin verilerini göstermek için markanızı stratejik bir şekilde öne çıkarmanın, oluşturduğunuz mobil uygulamanın zamanlarına ve hatta potansiyel olarak kazanılmış paralarına bile değeceğini göstermek için titiz yöntemler vardır.

Mobil Uygulama Yorumları

Mobil uygulama inceleme dizinleri, mobil uygulamanızın kitlelere gösterilmesini sağlamak için basit ve etkili bir yoldur. Seçtiğiniz kategorideki sergileme, hedef pazarın mobil uygulamanızın neyle ilgili olduğuna odaklanmasını sağlar. Best Mobile App Awards gibi web siteleri, geliştiricilerine, mobil uygulamalarının kendi kategorilerinde en iyi ödülü alma şansı sağlar. Bu gibi ödüller, mobil uygulamanızın başarısı için muazzamdır ve mobil uygulama dizinlerine gönderilirken daha güvenilir bir şekilde verilir.

Sosyal Medya

Sosyal medya doğru kullanıldığında çok güçlü bir silah olabilir. Sosyal medyanın popülerliğinin yanı sıra, en iyi yanı, hiçbir şeyin size maliyeti olmamasıdır. Her platformda en basitinden varlık gösterebilmek için tüm platformlardan yararlanın.

Farklı nişler ve pazarlar için farklı ağlar vardır. Çekirdek piyasasına odaklananlara daha az zaman harcayacak diğerlerinden daha fazla zaman ayırın. Örneğin, bir son dakika haber uygulaması, görsel tabanlı Pinterest platformunda pek işlev gösteremeyebilir, Twitter’ın kısa, gerçek zamanlı gönderilerinden tam olarak yararlanarak daha mantıklıdır.

Ücretsiz/Ücretli Mobil Uygulamalar

Ücretsiz mobil uygulamaların daha fazla indirildiği bir gerçek, ancak pek çok kişi ücretsiz bir sürüm ve ücretli bir sürüm sunmayı düşünmemektedir. Ücretsiz sürümü, potansiyel müşterilerinizle kapıda görüşmeye benzetebilirsiniz ve ürünü yeterince beğenirlerse, ücretli sürüme geçmek için para için harcayacaklardır.

Sınırlı süreli indirimler esnasında indirmelerde keskin ani artışlar yaşanabilir, bu da mobil uygulamanızı popüler listelere çıkarabilir ve böylece kullanıcı tabanınızı daha da artırabilir. Popüler listelerde bulunmak en büyük varlık gösterme hamlelerinizden biri olacaktır. Yapılan çalışmalar, kullanıcıların arama yapıp bir mobil uygulama bulmaya çalışmaktansa popüler listelerdeki mobil uygulamalara yöneldiklerini göstermektedir.

Sık Güncellemeler

Kullanıcılar gelecekteki potansiyel kullanıcıların görmesi için incelemeler bırakır. Bu geri bildirimi avantaja çevirin ve uygulamanızı daha da iyileştirin. Yeni güncellemeler mobil uygulamanızı başka bir ek avantaj olarak listenin en üstüne taşıyacaktır. Kullanıcılar mobil uygulamalarının sürekli olarak güncellenmekte ve gelişmekte olduğunu bilmek isterler. Güncelleme bildirimleri, kullanıcının telefonunun ekranına düştüğünde bir çeşit reklam olarak iş görür. Birisi markanızı ne kadar çok görürse yeniden gözden geçirme olasılığı arttığı için o kadar güvendesinizdir. 

Mobil uygulamanızı başarıya taşımak için bu dört yöntemi kullanın. Bir gecede başarılı olmak gibi bir şey söz konusu değildir, bu yüzden tetikte olursanız ve bunun için çalışırsanız, sürekli ve istikrarlı bir kullanıcı tabanı büyümesiyle karşılaşmanız mümkündür.