Mobil Uygulama İçi Pazarlama – Başarılı Olmak için Bilmeniz Gerekenler

Hepimizin bildiği gibi, piyasadaki mobil uygulamaların sayısı şaşırtıcı bir oranda artıyor. Bugün bile, mobil uygulamalarımızın tüm inovasyon ve karmaşıklıklarına rağmen uygulama sektörünün henüz emekleme aşamasında olduğu gerçeği kulağa çılgınca geliyor.

Bu kalabalık sektörde, her pazarlama kampanyasında olduğu gibi, müşterileri (kullanıcıları) size getirecek bir planınız olmalıdır. Mobil uygulama pazarlama kampanyanız, mobil uygulamanızın kullanıma sunulmasından çok önce başlamalıdır. Mobil uygulama dünyasında, mobil, iç pazarlama açısından çok önemlidir; Buradan şu şekilde yararlanabilirsiniz:

Varlık Gösterin

Mobil uygulamanız hala geliştirilme aşamasında olsa da, mobil uygulamanızı birden çok kanal üzerinden tanıtmalı ve desteklemelisiniz. Mobil uygulamanızın neden indirilmesi gerektiğini göstermek için bir web sitesi oluşturun.

Kullanıcı sitenize girer girmez ona yönlendirin. Bülteninizi tanıtırken ya da gelecekteki kullanıcıların e-postalarını mobil uygulamanızın kaydettiği ilerlemeyi paylaşmak için kullanın. E-postalarınızın içeriklerinde onları mobil uygulamanızı kullanmaya çekecek, harekete geçirici şeylerden yararlanın.

Tüm bunların amacı, mobil uygulamanızın hikayesini paylaşmak. Kullanıcının mobil uygulamanızı neden kullanması gerektiğini açıklayın. Bu adınız veya logonuz da dahil olmak üzere birçok farklı şekilde tasvir edilebilir. Başladığınızda, mobil uygulamanızı sergilemek, sunmak üzere tüm mobil uygulama mağazalarından yararlanmaya özen gösterin. Ekran görüntüleri ve açıklamalar, tereddütlü birisini müşteriye dönüştürmede önemli bir etmendir.

Sosyalleşin!

Sosyal medya platformlarında yer almak bariz bir şey olabilir, ancak bu bilgiyi mobil aracılığıyla aktarmanın önemi o kadar da bariz bir şekilde ortada değildir. 2011’in başından bu yana, mobil uygulamalara ayrılan süre Web sitelerine ayrılan süreden günlük olarak birkaç dakika daha fazladır ve bu fark hızlı bir şekilde artmaya devam ediyor.

Facebook entegrasyon yoluyla mobil uygulamanıza doğrudan fayda sağlayabilir. Mobil uygulamanız herhangi bir eğlence veya haberle ilgilenirse, Facebook bağlantısının kullanıcı tabanınızı (ve umarız kârınızı) arttırmanız için son derece yararlı olması muhtemeldir.

Kaynak Siz Olun

Hikayenizi kullanıcılara aktarmanın bir yolu da sektörünüzdeki kaynak haline gelmenizdir. Bunu yapmanı pek çok yolu vardır, ne kadar yaratıcı olursanız faydasını o kadar çok görürsünüz.

Soru-Cevap siteleri üzerinden soruları yanıtlama, beyaz kağıtlar oluşturma ve web sitenizde gösterme ve web seminerleri güvenilirlik sağlama yollarından sadece birkaçıdır. Başkalarının söyleyeceğiniz şeyleri duyması veya belirli konular hakkında paylaşım yapması onları kullanıcılarınız haline getirmenizi daha kolaylaştıracaktır.

Mobil uygulamanız paylaşıldığında mobil uygulama mağazalarında övgülerinizi söyleyen referanslar ve yorumlardan daha iyi güvenilirlik sağlayabilecek bir şey yoktur. Sonuçta, ağızdan ağıza yayılma taktiği en etkili ve en güvenilir reklam biçimidir.