Mobil Uygulamanızın Reklamını Yaparken Yapmamanız Gereken 4 Hata

Mobil uygulama geliştirme süreci zorludur ancak başarılı olmak için bunları aşmak gerekir. En iyi mobil uygulamalar elbette en başta en ince detayına kadar dikkat edilerek geliştirilmedi lakin mobil uygulama kullanıcılara sunulmadan önce her şey stratejik bir plan içerisinde ilerlemelidir. 

Başarıya ulaşmanızda sıkıntı yaratacak 4 hata aşağıda listelenmiştir:

Mobil uygulamanın masaüstü sürümün küçük bir versiyonu olduğunu düşünmek

En iyi mobil uygulamalar mobil uygun tasarımlara sahip olanlardır. Web sitesi olarak uygulamanız için en az bir tane geçiş sayfanızın olması gerekir, bu aynı zamanda pazarlama taktiği olarak kullanılabilir ancak kullanıcılar geçiş sayfalarında ve mobil uygulamalarda farklı şeyler deneyimlerler.

Kullanıcılar istedikleri bilgiye ulaşmak için sayfa kaydırmaktan pek hoşlanmazlar. Telefon ekranındaki alan çok daha az olduğu için sayfa kaydırmak zorunda olmak kullanıcıların sabrını zorlayabilir. Bu durum mobil uygulamalarınız için önemlidir, nelere odaklanmanız gerektiğini bilip mobil uygulamanız yararınıza olur.

Mobil uygulamanızı yayınladığınızda çok fazla indirileceğini düşünmek

Mobil uygulamanızı tamamlandınız, mobil uygulama mağazası onayladı ve yayınladı. Gelsin binlerce indirme, değil mi? Hayır.

Mobil uygulanmanız yayınlandıktan önce veya sonra indirmelerin artması için yapmanız gereken pek çok şey vardır. Mobil uygulamanızı tanıtmak için mevcut web sitenizden tutun da ASO stratejilerini kadar her şeyi kullanmak mobil uygulamanızı listelerde üst sıralara çıkartmanızı sağlar.

Bu konuyla direkt olarak ilgilenen bloglar vardır.

Kullanıcılarınızın sesi çıkmadığında mutlu olduklarını düşünmek

Eğer sorun yoksa elleşme diye bir laf vardır. Bu laf her zaman geçerli değildir, özellikle mobil uygulama geliştirme söz konusu olduğu zaman neyin çalışıp çalışmadığını bilmeniz her zaman mümkün değildir. Kimse ses çıkarmıyorsa problem yoktur diye düşünmek size sorun yaratabilir ve sorunu fark ettiğinizde çok geç olabilir.

Kullanıcılarla iletişime geçebileceğiniz bir ağ yaratın. Her türlü geri dönüşün önemli ve onlar için daha iyi bir ürün ortaya koymanız için gerekli olduğunu gösterin. Yorum Yap butonunu kullanıcıların gözünden kaçmayacak şekilde yerleştirin.

Mobil uygulamayı indiren herkesin daimi kullanıcı olduğunu düşünmek

Mobil uygulamanızın çok kez indirilmiş olması kullanıcıların onu sürekli kullandığı anlamına gelmez. Daimi kullanıcılarınız olmazsa reklamlardan (eğer hedefiniz buysa) gelir elde etmeniz zordur, bir kısmı arkadaşlarına mobil uygulamanızı önermezler ve kullanıcıların çoğu uygulamanızı siler veya tekrar kullanmaz.

Kullanıcıların %90’ı ilk ayda mobil uygulamayı kullanmayı bırakırlar (Kissmetrics). Eğer mobil uygulamanız kullanıcılarla beraber gelişmiyorsa ve onlar için kayda değer bir iş yapmıyorsa onları kaybedebilirsiniz. Temel noktaların neler olduğunu bulun ve onları en iyi şekilde sunun.