Mobil Uygulama Vs Mobil Uyumlu Site Tasarımı: Neye İhtiyacınız Var?

Mobil uygulamalar uzun süredir mobil sektörde güçlü bir yere sahiptir ve Apple App Store 2013 yılında 10 Milyar Dolardan fazla kazanç sağlamıştır. Mobil uygulamalar pek çok mobil kullanıcı için harika bir kaynaktır, ancak bir mobil uygulama geliştirmeden de harika görünen kullanıcılar için bir şeyler oluşturabilirseniz ne olur? Web sitenizin mobil cihazlarda olduğu gibi bir bilgisayar ekranında görünmesini ve çalışmasını sağlayan en yeni ve en iyi araç olan uyumlu tasarımı ön plana çıkar.

İşte bir mobil uygulama mı yoksa uyumlu web tasarımı mı yapmanız gerektiğine karar vermenizi sağlayacak bilgiler:

Ne Zaman Mobil Uygulama Geliştirmelisiniz?

Telefon Özelliklerinden Yararlanma

Ürününüz, telefonun kamerası veya konumu gibi özelliklere ihtiyaç duyduğunda bir mobil uygulama gereklidir. Bu gibi özellikler, uyumlu teknolojiye sahip bir web platformunda mevcut değildir.

Büyük Veri İletimleri

Mobil uygulamalar neredeyse her zaman uyumlu tasarımdan daha hızlı bir yükleme süresine sahiptir, çünkü internet hızına daha az ihtiyaç duymaktadır. İnternetin bu engeline ihtiyaç duymadan performansı büyük ölçüde geliştirilmiştir.

Para Kazanma

Web tasarımıyla para kazanamazsınız demek değil bu, ancak native bir mobil uygulama içinde gelir akışları söz konusu olduğunda birçok seçenek vardır. Ön mobil uygulama alımları ve uygulama içi alımlar gibi özellikler, mobil uygulama geliştiricileri için büyük kazançlar sağlar.

Geliştirici Uzmanlığı

Farklı tarayıcılar için özellikler geliştirme gibi endişenin olmaması nedeniyle mobil uygulamaların geliştirilmesi daha kolaydır. Mobil uygulamalar, entegrasyona yardımcı olmak için özel API’ler kullanabilir.

Ne Zaman Mobil Uyumlu Web Sitesi Tasarlamalısınız?

SEO İhtiyacı

İş stratejinizin bir parçası, başarılı arama motoru sıralamalarında yer elde etmekse, uyumlu tasarım tam size göre. Mobil uygulamalar, arama motorları tarafından görülemediği için internet gezinenlerin dikkatini çekemezler.

Sık Yapılan Değişiklikler

Söz konusu değişiklik yapabilme rahatlığıysa uyumlu tasarımı tercih etmek daha mantıklıdır. Örneğin, mobil uygulamada yapılan her değişiklik için Apple App Store’dan onay almak gerekir, bu yüzden bir sonraki sürümden yararlanması beklenen kullanıcının gözünde mobil uygulama değer kaybeder. Uyumlu tasarımda değişiklikler daha sık yapılabilir ve gecikme yaşanmaz.

Global Geçerlilik

Tasarımın her cihazda aynı şekilde, kayma olmaksızın görüntülenmesini istiyorsanız (bilgisayar, tablet, cep telefonları) uyumlu tasarımı tercih etmek daha mantıklıdır. Bu, ürününüzün sadece birkaç cihazda doğru düzgün görüntülenebildiğinden endişelenmenizi engeller ve her cihaza hitap eder.

Bütçe Endişeleri

Uyumlu tasarım, mobil uygulamalardan neredeyse her zaman daha az maliyetlidir. Uyumlu web tasarımı, mobil uygulama geliştirmekten daha kısa sürdüğü için tamamlaması daha kolaydır.

Hangisini tercih edeceksiniz? İşletmenizin veya ürününüzün pazarlığa açık olmayan parçaları var mı? Uyumlu tasarım caddesini destekliyor mu yoksa bir sonraki en iyi mobil uygulamalardan birini mi oluşturuyor?