Mobil Uygulamanızı Pazarlamanın 4 Yolu

Birçok kişinin faydalı bulacağı bir mobil uygulama yaptınız. Harika! Zor kısmı hallettiniz (ya da öyle mi?). Bu noktada, mobil uygulamanızı Android ve iPhone pazarındaki binlerce mobil uygulama arasında nasıl öne çıkartacağınızı merak ediyor olmalısınız. İşiniz elbette kolay değil. Tüm geliştiriciler, mobil uygulamalarını başarılı bir şekilde pazarlamak için yarışıyor. Bu rekabetten nasıl avantajlı bir şekilde çıkabilirsiniz?

Bu 4 pazarlama stratejisi mobil uygulamanızın bilinirliğini arttıracaktır:

Hedef Kitlenize Odaklanın

Mobil uygulamanızın hedefinde hangi kullanıcı grubu var? Bu sorunun cevabını bilin ve sonra bu insanları hedefleyin. Twitter ve Facebook’ta hesaplarınız olsun. Twitter, mobil uygulama keşiflerinize gerçekten yardımcı olabilecek arama özelliklerine sahiptir. Hashtag’leri ve anahtar kelimeleri arayarak, mobil uygulamanızın hedef kitleyle tam olarak eşleşmiyor olsa da o gruba yakın kullanıcıları bulabilirsiniz. Twitter’daki rakiplerine bir göz atın ve ne tür insanların onları takip ettiğini öğrenin. Mobil uygulamanız rakibinizinkine benziyorsa, onların takipçileri büyük olasılıkla sizin mobil uygulamanızdan da zevk alacaklardır.

Reklam Kampanyaları Yapın

Kitlenizin kim olduğuna bağlı olarak, mobil uygulamanızın bilinirliğini artırmak için bir sosyal medya platformunda  reklam yapın. İster Google’ın AdWords’ü, Facebook’un, ister hatta LinkedIn’in platformları olsun, reklamlarınızın mümkün olduğunca hedeflenmesini sağlamalısınız. Mobil uygulamanızı çevreleyen önemli soruları düşünün:

• Bu mobil uygulamayı hangi yaş grubu için geliştiriyorsunuz?

• Bu mobil uygulama hangi sektöre ait?

• Bu mobil uygulama iOS için mi yoksa Andorid için mi?

• Kullanıcıların ortak bir ilgi alanı ve/veya hobisi var mı?

• Kullanıcıların (mobil uygulama web sitesini ziyaret edin, uygulamayı indirin, e-mail ile kaydolun vb.) hangi eylemleri gerçekleştirmesini istersiniz?

Spesifik davranmanız reklam kampanyalarınızdan daha iyi sonuçlar elde etmenize (ve daha az para harcamanıza) yardımcı olur. Reklam kampanyalarınızı her zaman takip edin ve optimize edin, böylece tıklanmalar potansiyel kullanıcılara dönüşebilir.

Mobil uygulamanızı bir ödüle aday gösterin

Mobil uygulamanızı pazarlamanın ardından mobil ödüle aday göstermekten daha iyi bir yol var mıdır? Daha çok tanınmak istiyorsanız, mobil uygulamanızı bir yarışmaya gönderin. Mobil uygulamanız listelenir hatta öne çıkabilir. Bu sayede mobil uygulamanızın viral  hale gelmesi gereken farkındalığı yaratmanız oldukça kolay olacaktır. Best Mobile App Awards (BMAA), mobil uygulama geliştiricilere mobil uygulama keşfi konusunda geliştiricilere alan yaratmayı amaçlayan kişilerden oluşur. BMAA paneli, küçük geliştiricilerin mobil uygulamalarını daha büyük geliştiricilere sahip bir pazarda fark ettirmelerinin ne kadar zor olduğunun farkındadır. BMAA, tüm mobil uygulamalara hak ettikleri ünü vermek için değerlendirme ölçütlerinde bunu dikkate alır.

Bloggerlara/Eleştirmenlere Ulaşın

Dışarıda binlerce mobil uygulama blogu var. Blogunuz hakkında bir inceleme yazma umuduyla bu bloglara ulaşmak için elinizden geleni yapın. Blog tanıtımının önemli noktası küçük ve niş bloglarla başlamaktır. Yalnızca mobil uygulama bloglarına adım atmanıza gerek yok. Aslında, kitle ölçümü yapmalısınız. Mobil uygulamanız müzik uzmanları için mi? Ya da belki bir yiyecek mobil uygulaması geliştirdiniz? Kutunun dışında düşünmeyi ve mobil uygulamanızın hedef kitlesine hitap eden bloglara ulaşmayı deneyin. Bu 4 mobil uygulama pazarlama stratejisi, mobil uygulamanızın büyüyen pazarda fark edilmesine yardımcı olabilir. Ne için bekliyorsunuz?