Mobil Uygulama Teklif Talebi Yazarken Yapılmaması Gereken 4 Hata

İstediğiniz mobil uygulamayı geliştirmesi için doğru şirketi arıyorsanız dikkate almanız gereken pek çok etmen vardır ve mobil uygulama teklif talebi doğru kişiyi bulmanızda size oldukça yardımcı olur. İyi yazılmış bir teklif talebi yalnızca karşı tarafın ne istediğinizi bilmesini sağlamaz, aynı zamanda vizyonunuz, hedefiniz ve bütçenizle uyuşmayan şirketleri elemenizde size fayda sağlar.

Kapsamlı bir teklif talebi hazırlamak önemlidir, çünkü bu sayede spesifik mobil uygulama projenizle ilgili daha doğru bilgilere ulaşırsınız. Teklif talebi hazırlamak gözünüzü korkutabilir, eğer doğru yapılmazsa geliştirme sürecinde problemlere sebep olabilir hatta çalışmak için yanlış kişiyi seçmenize bile neden olabilir. Mobil uygulamanızın teklif talebini yazarken kaçınmanız gereken 4 genel hatayı listeliyoruz, bu sayede doğru ve ayrıntılı bir evrak oluşturarak uzun vadede hem zamandan hem de paradan tasarruf edebilirsiniz.

  1. Projenin Kapsamını Anlamamak

Tam olarak ne yapmanız gerekiyor? Hangi özelliklere ihtiyacınız var? Çözümünüz için hangi platformlara ihtiyaç duyuyorsunuz? İşletmenizin ve pazarlamanızın hedefleri neler? Projenizin kapsamı hakkında iyi bir anlayışa sahip olmanız ve bu vizyonun teklif talebinize yansıtılması önemlidir.

  1. Önceden Soru Sormamak

Projenizi iyi anlayabilmeleri için teklif talebinizi yazmadan önce satıcılarla iletişim kurun. Mobil uygulama projeniz için gereken bilgi ve uzmanlığa sahip olmayan satıcıları görmek için doğru soruları sormanız gerekmektedir.

  1. Mobil Uygulamanızın Maliyetini Hesaplamamak

Tahmini bir bütçenin dahil edilmesi, cevapların belirlenmesine yardımcı olacaktır. Mobil uygulama teklif talebinize bir bütçe aralığı eklemek konusunda tereddüt ediyorsanız, sürecin erken dönemlerinde projenizle uyuşmayan kişileri elemenize yardımcı olabileceğini aklınızda bulundurun.

Bütçeyi dahil etmek, projenize uygun olmayan sayısız tedarikçiyi ortadan kaldırmanıza yardımcı olabilir. Bu nedenle, teklif talebinizi yazmaya başlamadan önce satıcılarla bağlantıya geçmek iyi bir fikirdir, böylece bütçeniz hakkında önceden bir fikir edinebilirler.

Mobil uygulama geliştirme süreci ayrılan bütçede büyük değişiklikler yaratır. Bütçe temel olarak iki faktörden etkilenir: Projenin karmaşıklığı ve kapsamı (büyüklüğü), mobil uygulama şirketinin kalitesi/deneyimi. Haliyle bütçe aralığını eklemek alacağınız dönüşleri etkileyecektir.

  1. Projeniz Hakkında Yeterince Ayrıntı Eklememek

Mobil uygulamanızın teklif talebine olabildiğince ayrıntı dahil etmek önemlidir. Bunu yapmak için, mobil uygulamanızda tam olarak ne istediğinizi anlamanız gerekir. Deneyimli bir mobil uygulama geliştirme şirketi ile ortaklık yaparsanız, mobil uygulamanın işlevselliği hakkında önerilerde bulunurlar. Ancak, neyin gerekli olduğunu anlamak için yeterli bilgiye sahip olmaları gerekir.

Ayrıntılı bir uygulama teklif talebi, belirsizliği ortadan kaldırmanıza yardımcı olur, zamanında ve bütçe dahilinde kalması daha muhtemel olan bir projenin temelini oluşturur. Satıcılar tam olarak ne aradığınızı daha iyi anlayacak ve hem daha doğru bir fiyat hem de daha kesin bir zaman çizelgesi sağlayacaktır; Proje sırasında beklenmeyen sorunların daha az olması ve proje başladıktan sonraki ürünün son teslim tarihine kadar gönderilmesini sağlayabilir, bu zaman aralığında tasarruf yapma avantajınız da olur.

Teklif Talebini Yazmadan Önce Mobil Uygulama Keşfine Çıkın

Bir keşif oturumu, projenizin kapsamını ölçmenize yardımcı olur, böylece bütçenizi ayarlayabilirsiniz. Bir mobil uygulama teklif talebini bir anda yazmak zaman kaybına sebebi olabilir çünkü teklif talebi, sözleşmenizi imzalamadan önce daha doğru teklifler alabilmeniz için kapsamı tanımlamanıza yardımcı olur.

Mobil Uygulama Merkezi’nde, mobil uygulamanızın temelini hazırlayan ve ürün hedeflerini belirlemenize, ürününüzün iş sonuçlarını anlamanıza, ürün özelliklerine öncelik vermenize ve ürününüzün en yalına haline neleri dahil edeceğinize karar vermenize yardımcı olabilecek, bir hafta süren keşif oturumu yapıyoruz.

İşte keşif oturumu yapmanın yararları:

  • Harcamalarınızı ve ürün değerini belirler
  • Ürün vizyonunu ve başarı unsurlarını belirler
  • Ürün özelliklerinizi tanımlar ve öncelik haline getirir
  • Kullanıcı yolculuklarını ve kullanıcı deneyimini yakalar
  • Taslağı, markayı ve modellemeyi geliştirir

Bir keşif oturumu, mobil uygulamanızın hangi özelliğinin veya özelliklerinin zorunlu olması gerektiğini belirlemenize yardımcı olur. Hangi özellikler arzu edilir, “iyi ki var ama onsuz olur mu?” gibi özellikler hakkında net olmak ve bunları önem sırasına göre sıralamak, projeniz için gereksinimlerinizi daha doğru bir şekilde taleplerinizi belirlemenize yardımcı olacaktır.

Mobil Uygulama Merkezi keşif oturumu ekibimiz, mobil uygulamanız için sağlam bir temel oluşturma konusunda sizinle işbirliği yapar. Ekibimiz, beklentilerinizi oluşturmak, hedefleri tanımlamak, mobil uygulamanız ve gelecekteki ürünleriniz için yol haritası oluşturmak için sizinle birlikte çalışır. Hemen bugün bir uzmanla konuşun ve yoğun beş günlük Keşif Seansımız hakkında daha fazla bilgi edinin.

Gereksinimlerin ve isteklerin tam olarak listelenmemesinden ötürü mobil uygulamalar projeleri genellikle başarısız oluyorlar. Bu nedenle, teklif talebiniz ne kadar net ve kapsamlı olursa, başarılı bir sonuca götüren daha yüksek kaliteli yanıtlar alma şansınız o kadar yüksek olur.

Bir mobil uygulama teklif talebi, doğru geliştirme ekibini bulmak için hayati önem taşımaktadır, ancak yazmaya başlamadan önce, neyin dahil edilmesi gerektiğini anlamanız gerekir. Mobil uygulamanızın teklif talebini yazma hakkında hala sorularınız mı var? Bize gelin!