Uzmanlar 2019’daki 5 Yüksek Öncelikli Mobil Uygulama Geliştirme Trendini Duyurdu

Yeni yıla girdik ve şöyle bir bakınca 2018’in ne kadar hızlı geçtiğine inanmak gerçekten çok zor. Geçen yıl boyunca, mobil uygulama pazarı, neredeyse yüzde 11’lik büyümeyle 27 milyardan fazla indirmeye tanık oldu. Bu sektördeki büyüme eğilimi, on yıl sonra bile, mobil uygulamaların her zamankinden daha fazla talep göreceğini kanıtlar nitelikte. 2018’i bitirirken geliştiricilerin zihniyeti, mobil uygulama geliştirmedeki eğilimlere uyum sağlamayı açık; mevcut trendleri, kullanıcı memnuniyetini korumak için canlı tutmayı istiyor, aynı zamanda büyümekte olan pazara yenilikler de katmayı planlıyorlar.

2019 yılında, işletmelerin, değişen müşteri taleplerini karşılamak için mobiliteye daha fazla odaklanmaları ve mobil uygulama yenilikçiliğinin hızına yetişmeleri gerekiyor. Bu makalede, birkaç sektör uzmanı, mobil teknoloji trendlerinin bu yıl sektörü nasıl etkileyeceğine değinmektedirler.

  1. Native ve. Hibrit Uygulama Arasındaki Çekişme Devam Edecek

Native bir uygulama mı yoksa bunun yerine Hibrit mi tercih edilmeli? Hangi geliştirme yaklaşımının en iyi olduğu ile ilgili tartışmalar bir süredir devam ediyor, ancak iOS Mühendisi Marwan Alani’ye göre “Native mobil uygulamalar, Reac Native ve Flutter gibi, hibrit teknolojisindeki büyümeye bakmaksızın 2019’da hibrit mobil uygulamalar üzerinde baskı yaratmaya devam edecek .”

Alani, “Native egemenliği aynı zamanda hem Apple hem de Google tarafından mobil işletim sistemlerine hızla eklenebilen, yalnızca native özelliklerin bolluğuna da akredite edilebilir ve hibrit uygulamaların – nispeten düşük teknik girdilere sahip olsalar da – bakımları gittikçe zorlaşıyor ” diyerek devam ediyor.

Hibrit mobil uygulama geliştirme, hem native sistemlerden hem de hibrit sistemlerden kaynaklanan sorunlarla mücadele eder ve bu da hataları bulmayı ve düzeltmeyi zorlaştırır. Diğer bir dezavantajı ise şudur; hibrit mobil uygulamaların çoğu zaman kullanıcı deneyimini iyileştirmekten feragat etmeleridir, çünkü ürünler belirli platformlar için özelleştirilememektedir.

Öte yandan, native mobil uygulamalar belirli bir platform için geliştirilmiş, optimize edilmiş ve bu platformun çekirdek programlama dili ve uygulama performansı   (API) kullanılarak derlenmiştir. Sonuç olarak, native uygulamalar hızlı, duyarlı ve diğer birçok avantajın yanı sıra olağanüstü performans sergilemektedir.

  1. Mobil Uygulamalar, Pazarlamaları Ne Kadar İyiyse O Kadar İyidir

Birçok işletme, iyi işleyen ve gerçek bir kullanıcı problemini çözen bir mobil uygulama geliştirmeye odaklanır, ancak pazarlama kampanyası sadece bir fikir olarak kenarda bırakılır. Kullanıcı ediniminin, mobil uygulama başarısı için merkezi bir ölçü olduğunu varsaymak kolaydır, ancak gerçek değer, kullanıcıların ilgisini çekmede ve elde tutmada yatmaktadır.

Leanplum’daki Global Marketing’in Başkan Yardımcısı Joyce Solano, “şirketlerin mobil kurulumlar elde etmek için çok para harcadığını – şu anda kurulum başına 2,89 ABD Doları – yalnızca kullanıcıların yüzde 79’unun ilk ziyaretten sonra geri dönmediğini ve kullanıcıların yüzde 2’sinin 90. Güne kadar hayalet kullanıcı olduğunu saptamış bulunmaktayız. Ancak, pazarlama kampanyaları, her kurumulu sadık müşterilere dönüştürmede önemli bir rol oynamaktadır. Etkileşim platformları, markaların yoğun ilgi alanlarının, müşteri paylarını yüzde 37 oranında ve uygulama içi alışveriş yapan kullanıcıların sayısını ise ilk 30 günde beş kat artırmalarına yardımcı oluyor ”dedi.

Ürününüzün mobil uygulama mağazası mezarlığına gömülmesini engellemek, yeterli mobil uygulama etkileşimi ve saklama oranları elde etmek zor bir iştir. Solano, “cep telefonunun sadakat ve gelir üzerindeki etkisi göz önüne alındığında, daha fazla markanın para kazanma strajetisinin kalbi olarak mobil kampanyalara yatırım yapmalarını bekliyorum. 2019 yılında, mobil pazarlama yapmıyorsanız, çok büyük bir fırsatı kaçırıyorsunuz demektir. ”

  1. 2019 Anlık Pazarlamanın Yılı

Kişiselleştirme, son 10 yıldan beri mobil kullanıcı deneyiminin dayanak noktası olmuştur ve kullanıcıları anlama ve yansıtma söz konusu olduğunda derinlik ve hassasiyet düzeylerinde artış olduğu görülmektedir.

Plot Projects’s göre, sadece çevrimiçi ya da uygulama içi davranışlara dayanarak kullanıcı profilleri oluşturmak ve içerik oluşturmak artık kullanıcıların ilgisini çekmek ve kalıcı olmak için yeterli değil. Aslına bakılırsa, bu yıl, birisinin nerede olduğuna (ve ne yaptıklarına) dayanarak gönderilen açık mesajlar, kişiselleştirilmiş mesajlara oranla katılımı iki katına çıkartmıştır.

Google, 2015’te “mikro anlar” ve doğru zaman pazarlaması denilen bir hareketi bir araya getirdi ve mobil bir doğal ağ geçidi yaparak mobil cihazlarla bir tartışma başlattı. Giderek daha fazla sayıda işletme, kullanıcılarla etkileşimde bulunmak için doğru bağlamı seçmek, katılımı arttırmak, UX sürtünmesini azaltmak ve satışları yükseltmek için yer bazında kupon itfaları ve dinamik teklifler göndermenin değerini kullanmaya başladı.

Ancak iş orada bitmiyor. İşletmeler, tren kullananlar, mağaza alışverişçileri, yerel marka taraftarları ve günlük alışkanlıkları ve yaşam seçimleri yoluyla kampanyalar, teklifler veya üyelikleriyle sık seyahat edenlerden – herhangi bir kanalı veya teknolojiyi kullanarak – takipçiler oluşturmayı düşünmelidir. 2019 yılı bu alana adım atmak için tam da zamanı.

  1. OTT Gelişimine Odaklanma

OTT (over-the-top) pazarı, Crave, Netflix, Hulu, Amazon Prime ve daha fazlası gibi sağlayıcılar aracılığıyla büyük tüketici alımı yapıyor. 2019 yılında, küresel OTT akış abonelerinin 300 milyondan fazlaya ulaşması bekleniyor.

Mobil uygulama geliştirme pazarı OTT için hazır. Altyapı halihazırda mevcut; halka açık Wi-Fi erişimi daha fazla; tabletler, bağlı TV’ler ve akışlı medya oynatıcılar tüketiciler arasında daha popüler hale geliyor; ve cihazların birlikte çalışabilirliği artış gösteriyor. Ayrıca, büyük yayıncılar OTT seçeneklerini içerik programlarına dahil ediyorlar.

Nitelikli analiz şirketleri OTT pazarına ayak uydurmak ve doğru verileri kullanmak için gelişmiş özellikler geliştiriyor. Hedefleme özellikleri daha da geliştirildi ve Kochava Collective’den Grant Cohen “2019’da, cihazlar arası öznitelik kapasitelerinin artmasının yanı sıra ölçüme bir konum dahil etme özelliğini de araştırın.” diyor.

Ayrıca, yeni OTT cihazlarının büyümesi, yeni yılda yayıncılara ve reklam verenlere daha fazla fırsat sunmaktadır. Cohen, “pazarlamacılar kullanıcılarını daha iyi anlayacak ve kendileriyle rezonansa giren özel mesajlaşma yöntemlerini geliştirecek. OTT cihazları gelişmeye devam ettikçe, medya şirketleri bu platformlara daha geleneksel içerik getirecek.” dedi.

Daha geniş kitlelere ulaşma ve yeni gelir kaynakları elde etme potansiyeli oldukça yüksek ve pazarla birlikte gelişebilecek şirketler bu rekabetin içerisinde şüphesiz zirveye ulaşacaktır.

  1. Artırılmış Gerçekliğin Faydalarının Çoğaltılması

Geçtiğimiz birkaç yıl içerisinde Artırılmış Gerçeklikle (AR) ilgili büyük büyük konuşmalar yapıldı ve kullanıcılar 2019’da AR teknolojisinden daha fazla şey görmeyi bekliyorlar. AR kitaplıkları (Apple’ın ARKit ve Google’ın ARCore’u) kullanıcıya yönelik uygulamaların kabullenme oranlarının düşüklüğüne rağmen büyümeye ve olgunlaşmaya devam edecek.

“Bu tür teknolojilerin, AR odaklı mobil cihazlarda birkaç yıl içinde (Akıllı Gözlük, Lens vb.) hızla gelişmesi ve mobile de örnek teşkil etmesi bekleniyor, bu nedenle Apple ve Google, teknolojinin patlama yapacağı vakit geldiğinde AR pazarına hükmetmek umuduyla bu teknolojilere yaptıkları mevcut yatırımlara devam edecekler.”- Marwan Alani

Apple, özellikle, en güçlü AR platformu olarak kabul görmeye uğraşmaktadır. Apple’ın AR hedefi, teknolojinin faydalarını tüm iOS sistemine yaymaktır. Apple’ın teknolojiye yönelik geniş vizyonu, Pixar ve Adobe ile olan ortaklığında ahttps://www.apple.comçıkça görülmektedir. ARKit gelişmeye devam ederken, kullanıcılar önümüzdeki birkaç yıl içinde daha iyi yüz izleme, görüntü oluşturma, 3D nesne algılama ve çarpıcı deneyimler tecrübe etme beklentisine girebilirler.

Mobil Uygulama Sektöründe Yeni Bir Yıl

On yıl önce, mobil uygulamalar ortaya çıktı, o zamandan beri ise günlük yaşam için bir ihtiyaç haline geldiler. 2019 trendleri ortada: kullanıcılar, cihazlarının her birine sorunsuz bir şekilde bağlanmış, hiper-kişiselleştirilmiş, gerçek zamanlı, içeriğe dayalı içeriğe erişmek istiyor. Bunun da ötesinde, kullanıcılar mobil cihazlarıyla deneyimler yaşamak ve paylaşmak için yeni ve yaratıcı yollar arıyor. Mobil uygulamalar yeni yılda hala talep görmeye devam edecek. İşletmelerin müşterilere değer katması için en iyi yol, gerçek kullanıcı değeri sağlamak için uygun pazarlama taktiklerine odaklanmaktır.