2018’de Mobil Ticaret Dünyasını Şekillendirecek Trendler

Maksimum potansiyel müşteri kitlesine ulaşılmış olmasından dolayı E-ticaret büyük zorluklar ile karşı karşıyadır. Markasını büyütmek ve satışlarını arttırmak isteyen işletmeler için çok kanallı pazarlama kaçınılmaz. Ek olarak güçlü bir mobil ticaret stratejisi mobil pazardaki yerinizi sağlamlaştırmak icin gereklidir. Halihazırda bir mobil uygulamanız varsa ya da yeni bir mobil uygulamaya yatırım yapmayı düşünüyorsanız maksimum faydayı elde etmek için son trendlerden haberdar olmamız gerekmektedir. 2018’de mobil ticaret dünyasını şekillendirecek trendler;

1- Mobil Uygulamaların Yükselişi

Online alışveriş yapanlar mobil tarayıcı ile e-ticaret siteleri üzerinden alışveriş yapmak yerine mobil uygulamaları tercih etmektedirler. Çoğu perakendecinin websitelerini m-ticaret uygulamaları ile desteklemesinin nedeni budur. Yine de bu karmaşık, maliyetli ve zaman isteyen bir çalışmadır. Daha kolay bir yöntem arayışında olan satıcılar için 2018’de yükselişte olan web tabanlı(hybrid) mobil uygulama trendi uygun olacaktır. Web uygulamaları mobil uygulama deneyimi yaşatmanın yanı sıra daha hızlı kurulum ve kolay bakım avantajları sunmaktadır.

2. Tek Tık ile Ödeme Özelliği ile Daha Fazla Odaklanma

Uzun ve meşakatli bir işlem olmasından dolayı birçok müşteri alışveriş sepetini sonlandırmadan mobil alışverişten vazgeçmektedirler. Bu yılın ana odak noktalarından biri mobil ödeme yaparken izlenmesi gereken adımları sadeleştirmek olacak. Karmaşıklığı azaltmanın yanısıra, yanlış yapma şansını ve  satıcı ile paylaşılan bilgileri en aza indirmek olacaktır.

3. Farklı kanallardan aynı müşteri deneyimi

2018 yılının bir diğer m-ticaret trendi ise farklı kanallar üzerindeki müşteri deneyimini teke düşürmek. AR ve VR gibi teknolojilerin m-ticarete entegre edilebilmesi ile birlikte fiziksel ve sanal dünya arasındaki sınırlar ortadan kalkmış sanal mağazalar müşterilere gerçek hayattan deneyimler sunabilir hale gelmiştir. Sanal deneme kabinleri gerçek hayat senaryolarına en iyi örneklerden biridir.

4.Chatbot’lar olmazsa olmazlardan

Yapay Zeka teknolojisi e-ticaret de dahil birçok iş alanını ele geçirmiş durumda. Her uygulama AI-tabanlı chatbot’ları kullanarak  daha iyi bir müşteri destek sistemi ile  müşterilerine kişiselleştirilmiş bir alışveriş deneyimi sunabilir

5. Dolandıcılık önlemede büyük gelişme

Hackerların akıllı cihaz kanalını ustaca kullanmaya başlamaları ile mobil dolandırıcılıkta son bir kaç yılda hayli artış yaşanmıştır.Her android ve iPhone uygulama geliştiren şirket dolandırıcılığı önleme konusunda zorlu bir süreçten geçmektedir. Uygulama geliştirme sektörü anahtar güvenlik ve dolandıcılık izleme protokolleri ile dolandırıcılığa karşı sıkı önlem almak durumundadır.

6. Aramalar ses ve görüntü işleme ile daha interaktif hale geliyor

Geleceğin m-ticaret uygulamaları ses ve görüntü tanıma gibi özellikler ile aramaları daha interaktif hale getirecek şekilde tasarlanıyor. Kullanıcıların mobil uygulamada aradıkları ürünü bulmak için birden çok ürüne bakması gerekmiyor. Tek yapmaları gereken bir isim söylemek ya da bir resim çekerek resmi mobil uygulamaya yükleyerek aradıkları ürüne ulaşmak.

Sonuç

M-ticaret uygulama dünyasındaki yarış zorlu ve bir işletme yarışta kalabilmek için en son trendleri uygulamak zorundadır. Doğru bir mobil uygulama geliştirme partneri ile son trendleri yakalayın. MobilM, mobil uygulama dünyasındaki son trend ve teknolojileri uygulamada güvenilir bir isimdir.  Mobil ticaret, seyahat, sağlık, eğitim ve sosyal medya gibi çok çeşitli konularda özelleşmiş bir portfolyoye sahiptir. İşletmenizi bir sonraki seviyeye taşıyacak yüksek performanslı mobil uygulamalar için iletişime geçin.