Mobil Uygulama Geliştirme Sürecinde Fikirleri Ve Proje Kısıtlamalarını Nasıl Dengelersiniz

Mobil uygulama geliştirmenin amacı, yenilikçi şeyler sunan bir ürün oluşturmaktır. Ancak, herhangi bir ürün sahibinin veya proje yöneticisinin onaylayabileceği, bir ürünün vizyonunu tanımlamanın projenin kısıtlamalarına karşı tartılması gerekir.

Muhteşem fikrinizin kenara atılması kolaydır. Uygulanabilirliğine olan inancınızı da kaybedebilirsiniz. Mobil uygulama projenizin amacını tam olarak tanımlamak için zaman ayırmazsanız, işlevsellik ve gereksinimler tartışma esnasında kaybolacak ve harika fikriniz nihai ürünle benzerlik göstermeyecektir.

Harika ürün fikirleri ve proje kısıtlamaları arasında bir denge kurmak, özenle hazırlanmış bir Uygulama Gereksinimleri Belgesine (PRD) dayanır. PRD, mobil uygulamanın tamamı için bir altyapıdır ve iş mantığını, teknik gereksinimleri ve kullanıcı akışını projedeki tüm paydaşlara iletmek için kullanılır. Bir PRD, nihai ürününüzün orijinal fikrinize mümkün olduğunca yakın olmasını sağlamanın ilk adımıdır.

Planlamanın ilk aşamalarında, genel ürün vizyonu genellikle belirsizdir. Bir PRD ile çalışmak sizi ürünün her yönünü, planı görmek için ne yapılması gerektiğini ve kapsam, zaman ve bütçe gibi proje kısıtlamaları üzerindeki etkilerini düşünmeye zorlar.

İş Gereksinim Kısıtlamalarını Yönetme

Bir PRD, mobil uygulamanızın iş gereksinimlerini eleştirel olarak düşünmenize yardımcı olur, böylece siz ve paydaşlarınız mobil uygulamada ne tür kurumsal hedeflere ulaşmaya çalıştığınızı tam olarak görebilirsiniz.

En önemli örnek, mobil uygulamanızın geçerli bir işlemi veya yenisini kolaylaştırmasıdır. İş hedefiniz tamamen yeni bir süreç sunmaksa, proje zaman çerçevesi, gelişme için neyin uygun olduğunun belirlenmesinde önemli bir faktör haline gelir; Yeni süreci işlevsel hale getirmek için kaç özellik gerekir ve bu işlevselliği kendi zaman diliminizde geliştirebilir misiniz? Bir PRD’deki birçok düşünceyi ele alırsanız istediğiniz süre ve bütçede neyin geliştirilebileceğini daha iyi görebilirsiniz

Teknik Gereksinim Kısıtlamalarını Yönetme

PRD, teknik gereksinimler konusunda stratejik seçimler yapmak için gerekli bir araçtır. Platformlar, host ve backend veritabanı tasarımları hakkında aldığınız kararlar, eğer yeterince özen gösterilmezse, uzun vadeli sonuçlar doğurabilir. Bir mobil uygulamanın backend’i, değerin olduğu yerdir. Ekibinize, fikrinizi geliştirmeleri için hem işlevsel hem pratik olarak tam dönüşümü sağlayacak kadar bilgi vermek esastır.

Örneğin, mobil uygulama mimarisi, ürün kısıtlamalarını yönetmede bir zorunluluktur. Bir ürünün mimarisi tüm sistem için bir taslak görevi görür ve tüm paydaşlar arasında anlayış, müzakere ve iletişim için en önemli noktadır. Değişime uyum sağlamak için sağlam bir mimari inşa edebilir ve teknik gereksinimleri erken planlayarak geliştirme ekibiniz kapsam alanını ve bütçe kısıtlamalarını etkin bir şekilde yönetmek için bir yapı oluşturabilir.

Doğru Ürün Kararlarını Verme

Belirli bir projedeki kısıtlamaların, belirli ödünlerin verilmesi gerektiği anlamına geldiği bir gerçektir. Bununla birlikte, takımlar iyice değerlendirmeli ve mümkün olduğunca minimal düzeyde tavizler vermelidir.

Bu geliştirilecek alt ürünü kodlamak için bir adım değil, sadece proje kapsamını, zaman çizelgesini ve maliyeti izleyen, mümkün olan en iyi ürünü oluşturmak için gerçekçi ve ulaşılabilir bir hedefe doğru çalışmak için şartlar altında alınması gereken bir kararlar setidir. Bu durumlarda ürün kararı verilirken, ilerlemeden önce kendimize bir dizi soru sormalıyız.

Geliştirmek ne kadar sürer?

Bu her zaman sorulan bir sorudur: uzlaşmamızı gerektiren bir sorundur. Geliştirilmesi birkaç saat sürecek bir özelliğin eklenmesi gerekli midir? Eklenmesi haftalar sürecek özellikler var mı?

Neden geliştiriyoruz?

Mobil uygulamanın tamamını düşündüğümüzde belirli özelliklerin rolü nedir? Bu özellikler ne kadar önemlidir? Bu özellik olmadan uygulamayı düşünün. Mobil Uygulama Merkezi’nde (Uygulamanın En Sade Hali) ihtiyacımız olan her şeye göre önemini değerlendirirken özelliğin nerede durduğunu belirleyin.

Alternatifi var mı?

Bu özelliğin yapılması için önerilen yöntemde alternatifler arayın. Daha az zaman alacak alternatif bir yöntem bulabilir miyiz? Bu alternatif yöntem, öngördüğümüz kullanıcı deneyimini sunmakta ne kadar etkili?

PRD ile Pazara Daha Hızlı Girin

Sık sık doğru planlama olmadan pahalı ürün kararları alınır ve çözüm üretilmesi inanılmaz zordur. Gelişimin ilk planlama aşamalarına bir PRD ile başlamak, sizi, ürününüzü proje kısıtlamalarınızın ötesinde planlamaktan korur ve sonuç olarak pazara daha hızlı bir şekilde girmenizi sağlar. Bazı durumlarda, uzlaşma kaçınılmazdır, ancak kağıt üzerinde açıkça belirlenen gereksinimlerle ilerlemek süreci kolaylaştırır.