Mükemmel Bir Uygulama Fikrin mi Var?

Arkadaşlarınla bir şeyler yemeye çıkmışsın, otururken bir anda kafanda bir ampul yandı. Gelmiş geçmiş en iyi uygulama fikri geldi aklına. Modern zamanın çevirmeli internetten beri sahip olduğu en büyük probleme çözüm buldun ve bunu bir mobil uygulama olarak sunacaksın. Sorun şu ki arkadaşların yemek esnasında seninle aynı fikirde olsalar da ertesi sabah aklına gelen bu fikre gülüyorlar ama sen hala bir şansın olduğuna inanıyorsun. Bu durumda ne yaparsın? Fikirlerin için onay al.

Açılış Sayfasınız Olsun

Açılış sayfasının amacı, potansiyel kullanıcılar için iyi bir deneyim yaratmaktır. Bu, zaman ve kaynaklarınızın tamamını harcamanıza sebep olacak bir uygulamadan ziyade sunduğunuz ürünlere dair bir vitrindir. Bununla başlangıç yapmazsanız ürünün henüz onaylanmış değerinden dolayı büyük bir risk almış olursunuz.

Bir kullanıcının mobil uygulamanızda deneyimleyeceği grafiklerinden tutun da butonlarına kadar her şeyi görebilmesini sağlayın. Bu butonlar, Google Analytics veya diğer analiz platformları aracılığıyla takip etmeye başlayabileceğiniz, önemli harekete geçirici mesajlar haline gelecektir. “İndir” veya “Daha Fazla Bilgi İçin Tıklayın” butonlarınız bol tıklanma alıyorsa iyi bir av yakalamışsınız demektir. Tıklamalar düşündüğünüzden daha az ise hemen pes etmeyin. Tıklama oranlarının butonun rengi veya butonun metni kadar basit bir şeyden etkilenebileceğini kanıtlayan çok sayıda çalışma mevcut. Tıklamalarınızın yükseldiğini görmek için bunlarla oynayın, değişiklikler yapın.

Anahtar Kelime Araştırması

Google’ın Anahtar Kelime Aracı, potansiyel kullanıcılarınızın aradığı şeye ulaşmak için mükemmel bir yoldur. Mobil uygulama oluşturmaya çalıştığınız kategori veya sektörle ilgili herhangi bir kayıt olup olmadığını görmek için önerdiğiniz kavramlar, ifadeler veya çözüm önerileri için anahtar kelime aracına bakın. Örneğin, favori bir restoran uygulaması oluşturmaya çalışıyorsanız, ancak “harika restoranlar” veya sektörün etrafında dönen herhangi bir şey gibi anahtar kelimeler için az sayıda tıklama ve arama varsa, başka alternatifler aramaya başlamak isteyebilirsiniz. Bu araç, mobil uygulamanız küçük bir niş pazarına dayandığında, özellikle de Google Anahtar Kelime Aracı’nın konum üzerinden arama yapmanıza izin verdiği durumlarda yararlı olabilir. Bu, mobil uygulamanızı ilgilendiren alanlara ait anahtar kelimeler için yaptığınız araştırmayı gerçekten kolaylaştıracaktır. Elbette benzer mobil uygulamalarda farklı özellikler aranır ama bu bambaşka bir yazının konusu.

Sunum Hazırlama

Açılış sayfası hazırlama kısmı yapmak istediğiniz şeye göre biraz zaman alabilir, bu durumda sunum hazırlamak faydalı olabilir. Fikrinizi, özelliklerini ve stratejinizi anlatan birkaç sayfalık bir sunum hazırlayarak arkadaşlarınıza (dışarı çıktıklarınıza değil), ailenize ve iş arkadaşlarınıza kolaylıkla anlatabilirsiniz. Bu insanlar sizin en yakınınızdaki kişiler ve eğer ürününüzü onlara satmakta zorlanıyorsanız insanların talebi bu olmayabilir. Tabii ki sunumunuzu gösterdiğiniz kişilerin, hedef kitlenizin içinde yer alan, mobil uygulamanızı indirip kullanacak kişilerden olduğundan emin olun.

Bu fikri bulmuş olan ilk kişi olduğunuzu ve ürününüzü kullanıcılara sunduğunuzda çok satacağınızı düşünmeyin. Kollarınızı sıvayın ve fikriniz için zaman ve kaynak ayırmadan önce piyasaya bir göz atın.