Yeni Uygulamaların Popüler Olması Neden Zor?

Akıllı telefonlar ilk çıktığında pek çok kişi onlar için mobil uygulama geliştirmiyordu. Geliştiricilerin sayısının önemli ölçüde artması ve bugün olduğu noktaya gelmesi uzun sürmedi. Hem Apple AppStore hem de Google Play mağazasında 1,500.000’den fazla mobil uygulama mevcut.

Bu mobil uygulamaların çoğu asla popüler olamaz, peki neden?

Yeni mobil uygulamanızın popüler olmamasının en büyük nedenlerinden biri, reklam yapmamanızdır. Bir mobil uygulama geliştirdiğinizde piyasada yerini bulması göründüğü kadar basit değildir. Mobil uygulamanızın reklamını yapmalı ve web sitelerinde tanıtmalısınız. Birçok kişi, mobil uygulamaları için ilgi çekici bir web sitesi hazırlamayı tercih etmez bile.

“Bunun için bir mobil uygulama var” sloganının ortaya atılmasının bir sebebi var. Piyasadaki her şey için hemen hemen bir mobil uygulama mevcut, aslında çoğu ihtiyaç için piyasada en az iki veya üç mobil uygulama var. Piyasadaki bu pek çok mobil uygulamadan ötürü kullanıcıların hangisinin indirileceğine karar vermeleri zor oluyor. Çoğu durumda, hangi mobil uygulamanın en yüksek sıralamaya sahip olduğuna bakılarak karar verilir. Yüksek sırada olan mobil uygulama, birisinin aynı ihtiyaç için yeni bir mobil uygulama sunmasının neredeyse imkansız olacağı anlamına gelir. Örneğin, Snapchat herhangi bir şirket için zorlu bir rakiptir. Facebook, Snapchat ile rekabet etmeye çalıştı ve büyük bir şirket olmasına rağmen başarılı olamadı.

İnsanlar çok kolay sıkılırlar.

Eğer mobil uygulamanız dikkatleri çekecek şekilde tasarlanmamışsa birilerinin mobil uygulamanızı indirmesini sağlamak neredeyse imkansızdır. Mobil uygulamanızın kullanıcı veya sizin tarafınızdan olması fark etmez, yeni içeriklerle desteklenmesi gerekir. Oyunların bile yeni seviyeler, silahlar, temalar gibi yenilikler sunması gerekmektedir.

Viral olacak yeni bir mobil uygulama geliştirmek mümkün olsa da, eskiden olduğu kadar sık görülmez. Çoğu şey için zaten bir mobil uygulama var. Mobil uygulamalar artık hayatımızın normal bir parçası haline gelmiş durumda, bu nedenle yeni mobil uygulamalar çoğu insanı kolaylıkla heyecanlandıramamaktadır.