Native Mobil Uygulamanın 5 Faydası

Bir mobil uygulama sahibi olmak birçok şirket için öncelik haline gelmiştir, ancak çeşitli seçenekler arasındaki çizgiler gittikçe bulanıklaşırken bir geliştirme yaklaşımı seçmek genellikle zordur. Bu makale ile Native Mobil Uygulama Geliştirme ve bu özel geliştirme yaklaşımını seçmenin yararlarına derinlemesine dalacağız.

Native Mobil Uygulama Geliştirme Nedir?

Native mobil uygulama geliştirme, belirli mobil işletim sistemleri için mobil uygulamalar oluşturmayı içerir ve kullanıcılar bunlara özel uygulama mağazalarından (App Store veya Google Play gibi) erişir. iOS için bir mobil uygulama oluşturmayı düşünüyorsanız, mobil uygulama geliştiricileri Objective-C veya Swift programlama dillerini kullanacaktır. Buna karşılık, Android için geliştirme programlama dilleri Java veya Kotlin’dir.

Hem Apple hem de Google, mobil uygulama geliştiricilere kendi geliştirme araçlarını, arayüz öğelerini ve SDK’yı sağlamaktadır. Çoğu şirket, Hibrit veya Web gibi diğer mobil uygulama türlerine kıyasla sunulan sayısız avantaj nedeniyle native mobil uygulama geliştirmeye yatırım yapmaktadır. Mobil yazılım şirketler için giderek bir zorunluluk haline geldiği için, herhangi bir mobil uygulama geliştirme yaklaşımını seçmenin avantajları ve dezavantajları hakkında şirketlerin bilgi sahibi olmaları önemlidir. Native mobil uygulama geliştirmenin temel faydaları şunlardır:

Native Mobil Uygulama Geliştirmenin 5 Yararı

  1. En Yüksek Performansı Native Mobil Uygulamalar Gösterir

Native mobil uygulamada uygulama belirli bir platform için oluşturulur ve optimize edilir. Sonuç olarak, mobil uygulama son derece yüksek performans gösterir. Yerel mobil uygulamalar çok hızlı tepki verirler, çünkü belirli bir platform için oluşturulmuş ve platformlar çekirdek programlama dili ve API’leri kullanılarak derlenmiştir. Haliyle bu tip mobil uygulamalar çok daha verimlidir. Cihaz, cihazın işlem hızından yararlanmasına izin veren mobil uygulamayı depolar. Kullanıcılar native bir mobil uygulamada gezinirken, içerikler ve görsel öğeler telefonların ön belleğinde depolanır, bu da yükleme sürelerinin hızlı olduğu anlamına gelir.

Android Mobil Uygulama Geliştiricisi Katie Liu der ki, “native bir mobil uygulamayla, yalnızca native olan kodlama dili değildir, aynı zamanda yapısı ve UX’u da nativedir. Mobil uygulama, platformun beklediği şekilde gerçekleştirilmek için tasarlandıysa, performans her zaman yüksek olacaktır.”

  1. Native Mobil Uygulamalar Daha Güvenlidir

Web uygulamaları farklı tarayıcılara ve JavaScript, HTML5 ve CSS gibi temellere dayanır. Native bir mobil uygulama geliştirmek, kullanıcılarınıza güvenilir veri koruması sağlar.

  1. Native Mobil Uygulamalar İnteraktiftir ve Sezgiseldir

Native mobil uygulamalar, kullanıcı giriş ve çıkışı konusunda daha sorunsuz çalışır. Bu tür mobil uygulamalar, cihazlarının işletim sistemi arabirimlerini devralır ve onların cihazın tümleşik bir parçası gibi görünmelerini sağlar.

Native mobil uygulamaların en büyük avantajı, üstün kullanıcı deneyimidir. Native mobil uygulamalar, özellikle bir işletim sistemi için oluşturulur. Kullanıcı deneyimini spesifik işletim sistemiyle zenginleştiren ve hizalayan yönergelere sadık kalırlar. Sonuç olarak, mobil uygulamanın akışı her platform için belirli UI standartlarına sahip olduklarından daha doğaldır. Bu, kullanıcının bir öğeyi hızlı bir şekilde silmek gibi mobil uygulamayı öğrenmesini sağlar. Özel kurallara uymak, öğrenme eğrisini ortadan kaldırır ve kullanıcıların zaten aşina oldukları eylemleri ve jestleri kullanarak mobil uygulamalarla etkileşime geçmelerini sağlar.

  1. Native Mobil Uygulamalar, Geliştiricilerin Aygıtın Tüm Özelliklerine Erişmesine Olanak Sağlar

Native mobil uygulamalar kendi yazılımları ve işletim sistemlerinin özelliklerinden tam olarak faydalanarak kendi platformları için geliştirilmiştir. Bu mobil uygulamalar, GPS, kamera, mikrofon vb. gibi cihazların donanımlarına doğrudan erişebilir, bu nedenle işlem yapmada daha hızlı olurlar, bu da daha iyi bir kullanıcı deneyimi sağlar. Anında bildirimler, yerel mobil uygulama geliştirmeyi seçmede çok büyük bir avantajdır. Ekran bildirimleri, mobil uygulama paket kimliğinize ihtiyaç duyduğunuz ve Google Cloud Messaging (GCM) ile aynı olan iOS sunucusundan (APNS) geçer.

  1. Native Mobil Uygulamalar, Geliştirme Esnasında Daha Az Hataya Sahip Olma Eğilimindedir

İki farklı mobil uygulamayı tek bir kod tabanında tutmak iki kod tabanında iki uygulamayı tutmaya göre daha zordur. Yerel mobil uygulama geliştirmede, Xamarin veya Cordova gibi platformlar arası bir araca göre hareket etmediğiniz için, hata oluşumunda daha az bağımlısınızdır. Hibrit mobil uygulamalar, çoğunlukla yavaşlatan ve sinir bozucu bir kullanıcı deneyimine neden olabilecek bir köprü üzerinden donanıma erişir.

Android ve iOS’un yeni sürümleri çıktığında bu sorun öne çıkıyor. Native mobil uygulama geliştiricileri, mobil uygulamalarını en yeni özelliklerle oluşturmaya başlamak için yeni yazılım geliştirme kitlerine (SDK) erişebilir. Bu süreç nedeniyle, native mobil uygulamalar, kullanıcılar işletim sistemini güncelledikten sonra yeni platform özelliklerine erişebilirler.

Mobile uygulama geliştiricilerinden Ronak Shastri, hibrit yaklaşımlarla ilgisi çalışmasında bu durumu anlatıyor. Hibrit aracın üçüncül geliştirici ile köprüyü yeni işletim sistemi özelliklerine mobil uygulaması için beklemenin dezavantajını savunuyor. “Hibrit uygulama ile, Xamarin veya Cordova gibi üçüncül platformlara bağlıyız. UI kitinde her yeni özellik yayımlandığında, aracın desteklemesi için beklememiz gerekmekte. Bir hibrit mobil uygulama geliştirdiğinizde, kontrol edemediğiniz ilave bir katman var ve bu da hata olasılığını artırabilir.” Bu hataların hibrit mobil uygulama geliştirmede işletim sisteminin en son çıkan özellikleriyle çalışırken büyük bir endişe kaynağı olacağını anlatıyor. Bu, kullanıcıları kalıcı hale getirmede önemli ve çoğu zaman gözden kaçan bir parçasıdır.

Native Mobil Uygulama Geliştirme Sebepleri

Her ne kadar native mobil uygulama geliştirme sürecinde başlangıç maliyeti daha yüksek olsa da, uzun vadede daha iyi bir mobil uygulama ortaya koymuş olursunuz ve paradan tasarruf edersiniz. Harika bir kullanıcı deneyimi, daha iyi performans ve cihaz özelliklerinden yararlanarak kullanıcılarınıza uzun vadede ödüllendirici olacak daha kişiselleştirilmiş bir deneyim sunabilirsiniz. Native mobil uygulama avantajlarının birleşimi, daha yüksek dönüşüm oranları sağlayacak ve sonuçta müşteri kalıcılığını artıracaktır.

Hangi yöntemi seçerseniz seçin, her şeyden önce hızlı, duyarlı ve güvenilir olmasına özen gösterin. Kullanıcılar mobil uygulamalardan daha fazlasını isterken, değişen taleplerine ayak uydurmak önemlidir.

Üstün Kullanıcı Deneyimi

Teknik ve işlevsellik eksiklikleri bir yana, native olmayan mobil uygulamalar native uygulamaların yanıt verme ve kullanıcı deneyimiyle rekabet edemez. Bir işletme, bir mobil uygulamayı müşterilerle ve paydaşlarla etkileşimde bulunmak için merkezi bir araç olarak kullanmak istiyorsa, mobil uygulama ön belleğe kaydetmeyi destekleyen mükemmel bir kullanıcı deneyimi sunmalıdır. En ufak memnuniyetsizlik kullanıcılarınızı kaybetmenize, uygulamanızı silmelerine sebep olabilir.

Native mobil uygulamalar, uygulama geliştiricilere kullanıcı deneyimi konusunda önemli ölçüde daha fazla kontrol sağlar ve aynı zamanda mobil uygulamaları tasarlamalarını sağlar. Her bir platform için benzersiz olan tasarım öğelerini feda etmemenizin ve native olanlarla bağlantı kurmanın en iyisi olduğuna inanıyoruz. Ancak, genel kullanıcı deneyimi hakkında fazla endişe duymuyorsanız, hızlı ve ucuz bir şekilde piyasaya sürecek bir şeyler almak istiyorsanız, bir web uygulaması seçmek de bir tercih olabilir.

Üç mobil uygulama yaklaşımını farklılıkları üzerine tartışmalar uzamaya devam ederken, teknoloji için bir yaklaşım seçmemelisiniz, bunun yerine mobil uygulamanızın işlevselliğini temel almayı tercih etmelisiniz. Örneğin, mobil uygulamanızın cihaz özelliklerini kullanmasına izin vermeyen bir yaklaşım seçerseniz, bu yeni özellikleri eklemeye karar verdiğinizde çok fazla zaman ve para harcamanıza sebep olur. Hangi yaklaşımı kullanacağınıza karar vermek için kendinize şu kilit soruları sorun:

  1. Mobil uygulamanızın performansı ne kadar önemlidir?
  2. Mobil uygulamanızın cihaza özelliklerine ihtiyaç duyuyor mu?
  3. Mobil uygulamanızın birden fazla platformu ve cihazı desteklemesini istiyor musunuz?
  4. Mobil uygulama için ayıracağınız bütçe nedir?