Mobil Uygulamaların Başarılı Olamamasının 5 Sebebi

Bugün piyasadaki tüm mobil uygulamaların yarısından fazlası önümüzdeki iki yıl içinde ya tamamen değiştirilmeli ya da yeniden yazılmalıdır. Bu korkunç istatistik, mobil uygulamaların başarılı olamamasının 5 sebebi, uygulamaların başarılı olma sürecinin çok karmaşık, kaynak açısından zengin ve sorunlu olduğunu göstermektedir. Yüzlerce mobil uygulama geliştiricisini dinledikten sonra, çoğu mobil uygulamanın başarısız olmasının en önemli beş nedeninin şunlar olduğunu gördük:

Sorun 1: Karmaşık bir uygulama yapmak

Ticari siteler ve bu sitelerin mobil uygulamaları ortak çalışırlar – kullanıcılar giriş yapar, çeşitli sayfalarda gezinir, aradıkları sayfayı bulur ve istenen görevi yerine getirmek için veriye erişir/bunları kullanır. Uygulamalarda durum bundan farklıdır, sınırlı bir görev kümesiyle oluşturulmuşlardır ve kullanıcıların minimum işlemle birlikte bu işlemleri hızlı bir şekilde gerçekleştirmelerini sağlarlar. Mobil uygulamalar, ticari ve kurumsal web sitelerinin, daha büyük, daha karmaşık tekliflerine basit, tek hizmet veren ağ geçitleri olmalıdır.

Mobil uygulamanızı web siteniz gibi oluşturursanız başarısız olursunuz.

Sorun 2: Yanlış kaynak kullanımı

Forrester Research‘e göre, kurumsal bir mobil uygulama oluşturmak için yaklaşık 250.000$ gerekiyor ve bu süreç neredeyse bir yıl sürüyor. Süreci daha da karmaşıklaştırmak gerekirse kaliteli mobil geliştiricileri bulmak kolay bir iş değildir. Mobil uygulama geliştiricileri, halihazırda üzerinde çalışmak istedikleri projeleri seçip, seçtikleri yüksek talep gören pazardan yararlanıyorlar. Ne yazık ki, bir kurumsal web sitesinin iş odaklı mobil yenilenmesi, bir sonraki büyük şey olabilecek başlangıç uygulaması kadar hoş gelmiyor kulağa.

Sorun 3: Güvenlik riskleri

Mobil uygulama oluşturma sürecinin en zor kısımlarından biri, verilerinize ve işlevlerinize erişim sağlayan herkese açık bir API oluşturmaktır. Bu işlem normalde 12-24 ay sürer. Her zaman geliştiriciler erişim izinleriyle uğraşır ve iş mantığını açığa çıkarırlar, büyük bir risk üstlenirler ve karmaşıklık seviyesi artar. API’ler aracılığıyla mantığını açığa çıkarmadan ne kadar çok şey oluşturabilirseniz, o kadar iyi olacaktır.

Sorun 4: Düşük uygulama indirmeleri

Çoğu zaman, mobil uygulama geliştiricileri, uygulamaların hiç kimse tarafından kullanılmadığını saptamak için önemli miktarda zaman ve para harcayarak uygulama geliştiriyorlar. SAP verilerine göre mobil uygulamaların % 75’inden fazlası bir kez indiriliyor ve bir daha kullanılmıyor. Uygulamalarınızda, kullanıma sunulduktan hemen sonra geri bildirim toplamak doğru değildir. Güncellemeleri ne kadar sık yayınlarsanız, puanlar o kadar yüksek olur.

Sorun 5: Mobil uygulama pazarlamasının zorluğu

Mobil uygulama geliştirmek maliyetli bir iştir ve zaman alır. Uzun, karmaşık süreç bittiğinde bile savaşın yalnızca yarısına gelmişsiniz demektir. Rekabetin yoğun olduğu bir pazarda rakiplerinize maruz kalmak kolay bir iş değildir ve daha fazla yatırım gerektirir. Popüler reklam ağlarındaki TBM reklamları genellikle piyasadaki yeni uygulamaların ilk adımıdır, ancak birçok mobil uygulama baskı reklamlara geri döndü ve bütçe el verirse popüler ağlarda, TV spotlarında da reklamlar yapmaktadırlar. 

Bu yüzden MobilM olarak size yardım etmek için buradayız.