iPhone/iPad İçin Uygulama Geliştirmek

Uygulama geliştirmeye başlamak kolay bir iş. Uygulamalar şu anda teknoloji alanındaki en güncel ürünler ve bu işte çok para olduğu bir gerçek. Ancak, iPhone/iPad için uygulama geliştirmek konusunda bir ön bilgisi olmayan sıradan birisi iseniz, nereden başlamanız gerektiğini öğrenmeniz gerek.

İlk önce, doğru yazılıma ve donanıma sahip olmalısınız. OS X 10.8 veya üzeri bir Mac kullanmanız gerekiyor. Apple’ın IDE, Xcode’una ve iOS SDK’ya ihtiyacınız olacak. Xcode kaynak editörüne, bir grafik kullanıcı arayüzüne ve onu kullanıcı dostu yapan diğer özelliklere sahiptir. SDK, iOS geliştirme için ihtiyaç duyduğunuz araçları, derleyicileri ve çerçeveleri içerir.

Artık tüm doğru yazılım ve donanıma sahip olduğunuza göre, hepsini nasıl bir araya getireceğinizi öğrenebilirsiniz. Gerçek şu ki, mobil uygulama geliştirme kendi kendine öğrenilebilecek bir şey ve bunu yapmanızı sağlayacak tüm araçlar parmaklarınızın ucunda.

Basit bir Google araştırması ile birkaç hafta içinde mobil uygulama geliştirmeyi öğretebilecek yüzlerce web sitesine ulaşabilirsiniz. Açıkçası, kodlama veya bilgisayar bilimi geçmişi olan birisi daha hızlı öğrenecektir, ancak öğrenmeye meraklı ve iş ahlakına sahip olan herkes bunu kolaylıkla yapabilir.

Öğrenmenizi sağlayacak pek çok web siteleri var ama bazıları diğerlerinden daha iyi bu konuda. Stanford Üniversitesi, iTunes U’da tamamen ücretsiz olan harika bir web dizisine sahiptir. Buradaki dersler programlama deneyimi ve genel programlama ön bilgisi gerektirmektedir, ancak en ucuz ve mevcut en iyi seçeneklerden bir tanesidir.

Asıl anlatılmak istenen bu alan şu an revaçta ve herkes dahil olabilir. Peki ne bekliyorsun? Git ve öğrenmeye başla.