3 Adımda Kullanıcı Bağlılığı İçin Kişiselleştirilmiş Dokunuş

Bir mobil uygulamanın sürdürülebilirliğini devam ettirebilmek en az mobil uygulamayı yapmak kadar zor. Başarılı bir tasarıma ve teknik altyapıya sahip bir mobil uygulamanın etkin bir topluluk tarafından kullanılmasından nasıl emin olabilirsiniz?

Ortalama olarak insanlar 8sn sonra dikkatlerini kaybetmektedirler. Bu bilgiye ek olarak kullanıcıların %23’ü ilk kullanımdan sonra mobil uygulama kullanımını bırakmaktadırlar. İşte bu nedenledir ki varolan mobil uygulama sahipleri sürdürülebilir kullanıcılar için çaresizce rekabet etmektedir.

Fakat bu kullanıcıları tümüyle kaybetmemeniz için mobil uygulama geliştiriciler farklı teknikler uygulamaktadırlar. Stratejilerden bir tanesi kişiselleştime yöntemi olup ilk izlenimi aşan kullanıcıların ilgilerinin devam ettirilmesinde etkilidir. Kullanıcı arayüzünde uygulanabilecek kişisel dokunuşlar ve kullanıcı bağlılığını arttıran stratejiler ile kullanıcıların mobil uygulamanızı daha sık ziyaret etmesini sağlayabilirsiniz.

Kullanıcı Aktivitelerini Analiz Edin

Bazı önemli verileri gözden kaçırmayın. Polly Alluf’un Smashing Magazine’de belirttiği gib “Kullanıcıların mobil uygulamanız üzerindeki geçmiş haretketlerini içeren verileri toplayarak ne kadar aktif olduklarına dair segmentasyon yapabilirsiniz. Analizlerde, kullanıcıların ne sıklıkla giriş yaptıklarını, uygulama üzerinde ne kadar süre harcadıklarını ve farklı özellik veya sayfalardan hangilerini kullandıklarına dair önemli bulgular yer almaktadır.

Herbir kullanıcının mobil uygulamanız ile olan ilişkisini anladığınız zaman bu kullanıcılardan aynı alışkanlıklara sahip olanları gruplar halinde kategorize edebilirsiniz. Bazı kişiler belki de sadece öğle yemeği arasında mobil uygulamaya giriş yaparken diğerleri her ne kadar sık giriş yapsalarda herhangi bir içerik gönderiminde ya da aktivitelere katılımda bulunmuyor olabilir. En çok aktiften en az aktif olana doğru her kullanıcı grubu daha fazla bağlılık için ayrı bir fırsatı temsil etmektedir. Bu kullanıcılara doğru zamanda doğru içerik sunarak etkili bir kullanıcı deneyimi yaşatabilirsiniz.

Kullanıcı verisinden elde edilen bu bilgiler ışığında mobil uygulama geliştiriciler kullanıcı deneyimini “visual mobile app analytics solution”  uygulaması üzerinden monitör edebilirler. sıcaklık haritalarını, kullanıcı kayıtlarını ve görsel raporları kullanarak mobil uygulama geliştiriciler kullanıcı etkileşimlerini ilk elden izleyebilirler. Kullanıcı davranışları hakkındaki bu gibi oldukça spesifik bilgiler ile kullanıcılara kişiselleştirilmiş deneyimler sunmak hiç bu kadar kolay olamamıştı.

Israrcı olun

Bazı kullanıcılarınızın bir süredir mobil uygulamaya giriş yapmadığını ya da mobil uygulamanızı indiren bir çok kişinin henüz mobil uygulamanıza hiç giriş yapmadığını farkettiniz, mobil uygulamanıza geri dönmeleri için ısrarcı olmaktan çekinmeyin.

Bildirimler özellikle farklı gruplar ya da segmentler için kişiselleştirilmiş bildirimler mobil uygulamanızın birçok faydasının ve kullanım alanını sadece giriş-çıkış yapan kullanıcılara hatırlatmak için ideal bir yöntem olabilir. Bir  oyun uygulaması için “Seni özledik şampiyon, hızlı bir maç için zamanın var mı?” ya da bankacılık uygulaması için “bir süredir sizi göremedik, hesaplarınızı kontrol etmek istermisiniz?”  gibi basit bir mesaj kullanıcıları tekrar davet etmek için etkileyici bir yöntemdir. Özellikle de bildirim mobil kullanıcılar için uygun zaman dilimlerinde gönderilmişse.

Mobil uygulama dünyasında, kişiselleştirme ve özelleştirilebilirlik marka bütünlüğünü ve kullanıcı bağlılığını arttıran etmenlerdendir. Eşsiz ve yinelenemez bir deneyimi kullanıcılarınıza sunarak mobil uygulamanızın uzun ömürlü ve büyüme potansiyeline sahip olmasını sağlayın.

 

mobil uygulama yapmak