Restoran Mobil Uygulamalarının Faydaları

Lokanta ve restoranınızın neden bir mobil uygulamaya ihtiyacı var ? Mobil uygulamaların mobil uyumlu websitelerinden farkı nedir ? Restoran Mobil uygulamalarının faydaları nedir?  Daha sık kullanıcı yoğunluğuna sahiptirler. Mobil uygulamaların restaurantınızın gelirini nasıl arttırabileceğini keşfedin. Lokanta ve restoranınız mobil tabanlı websitesine sahip olsa dahi, her ne kadar az rastlanan bir durumsa da, lokanta veya  restaurantınıza ait mobil bir uygulamanın birçok faydası olacaktır. Daha fazla müşteriye daha sık ulaşacak, restoranınızda olmadıklarında dahi onlara servis verebileceksiniz.

Müşteriler ile iletişim kurarken en etkin yöntem nedir ? Mail gönderip websitenizi ziyaret etmelerini mi beklemek ? Ya da günlük menü detaylarını, tüm sosyal platformları bir arada sunan bir müşteri deneyimini sadece mobil telefonları aracılığı ile yaşatmak mı istersiniz ? Çoğu kişi işyerindeyken rezervasyon yapıyor. Telefon ile aramaktansa interaktif bir platform tercih ediyor.

Restoran Uygulamaları ile Mobil Beklentileri Karşılayın

Günümüzde her an her ihtiyacımızı mobil telefonlar üzerinden gerçekleştiriyoruz. Yakındaki restoranları arama, menüyü inceleme, açılış/kapanış saatlerini öğrenme, yorumları inceleme ve rezervasyon gerçekleştirme gibi tüm işlemler için mobil cihazlarımızı kullanıyoruz. İyi ve kolay bir mobil deneyimi sunmak önemli bir hale geldi. Otomatik navigasyon, direk arama gibi cihaz özelliklerini kullanan mobil lokanta restoran uygulamaları ile bu beklentileri en doğru şekilde karşılayın.

Sadece Bir Tık ile İletişim/Etkileşimde Kalın

Mobil uygulama ile restoranınıza ait logonun akıllı cihaz ekranlarında yer alması ile müşterilerinizin her daim gözleri önünde olun. Sadece bir tık ile etkileşimde kalın ve haberdar edin. Websitesi üzerinden erişmek isteyenlerin izleyeceği yöntemi karşılaştıracak olursak; web tarayıcınısı açmak, bağlantının gelmesini beklemek, url girmek ya da arama yapmak gibi. Sadece ekrana bir tık ile günde bir çok defa karşınızda “Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?” diye beliren bir ibare sizce de oldukça daha kolay değil mi ? Böylece rezervasyon işlemini daha kolay hale getirmek mümkün.

Eşsiz ve Hoş Bir Müşteri Deneyimi

Müşterileriniz restoran uygulamanızı açtığında, onlara eşsiz bir karşılama ile unutulmaz bir deneyim yaşatın. Tüm bilgileri, sosyal medya iletilerini hatta facebook sayfanızı tek bir yapı altında markanızı yansıtacak şekilde bir arada sunun. Hızlı, kolay ve kullanıcı dostu bir dolaşım imkanı sağlayın. Menü’nün otomatik olarak rezervasyona yönlendirebileceği yapılara sahip olun.

Mobil Pazarlama Stratejilerinize Hız Kazandırın

Restoran uygulaması ile mobil pazarlama dünyasına yeni bir giriş yapın. Mobil uygulamalar sayesinde kullanıcılar ile direk iletişimde kalın. Promosyon kodları, indirimler ve özel etkinlikler ile ilgili bilgilendirme gönderin. Günün fırsatını anlık olarak kullanıcılarınız ile mobil cihazları üzerinden paylaşın.

Mobil uygulamanız ile tüm ya da belirli segmentte yer alan kullanıcılara otomatik bildirim yapın. Ya da sadece alanınızda yer alan kişilere bildirim gönderin. “Hala öğle yemeği rezervasyonu yapmadınız mı ?” gibi anlık iletileri 1 km uzaklıktaki ya da belirleyeceğiniz alandaki kullanıcılara anlık bildirim gönderin. Daha önceden ne zaman gönderi yapılmasını istediğinizi ayarlayabilirsiniz. Anlık bildirim mesajları etkin ve ücretsiz bir reklam aracı olup mobil telefonunuz üzerinden dahi uygulamanızı kullanarak gönderi yapabilirsiniz.

Müşteri Sadakat Programı Özelliği Sunan Mobil Uygulamalar

Lokanta veya restoran ziyaretçileri genel olarak sadık müşterilerdir. Eğer restoranınızı beğendiler ise tekrar ziyaret edeceklerdir. Mobil uygulamanızı indiren herhangi bir ziyaretçi restoranınız ile ilgilenmiş olup tekrar gelmeyi planlıyordur. Mobil uygulamanız üzerinden teşvik ederek daha yakın zamanda daha sık gelmelerini sağlayabilirsiniz.

Mobil uygulamaya entegre edilmiş müşteri sadakat programı ile restaurantınızın daha sık ziyaret edilmesini sağlayabilirsiniz. Sadakat programı kullanan müşteriler mutlaka tekrar ziyaret edeceklerdir. Mobil restoran uygulaması ile mobil uygulamanızın parçası olan modern bir sadakat programına sahip olabilirsiniz.

Müşterilerinize ekstra bir özellik sunarak, özel sayfa özelliği ile  mobil uygulama üzerinden pişirme tekniklerinizi ya da tariflerinizi paylaşın. Ve uygulamanızı daha cazip hale getirerek daha sık kullanılmasını sağlayın.