5 Mobil Uygulama Pazarlama Stratejisi

Mobil devrim bugün neredeyse her sektörü dikey olarak ele geçirdikçe, bir akıllı telefon uygulamasına yatırım yapmak artık işletmeler için bir seçim değil zorunluluktur. Mobil uygulamlar, işletmelerin değerini birden fazla şekilde geliştirmektedir. Firmaların erişimini genişletme, müşterileri bağlı tutma, gelirlerini artırma ve marka imajlarını oluşturmalarını sağlarlar. Bu, Türkiyede’de ve yurtdışında mobil uygulama geliştirme hizmetlerine olan talepte bir patlamada olmasının sebebidir. Ancak, kullanıcı dostu ve sonuç odaklı bir akıllı telefon uygulamasına sahip olmak sadece işin yarısıdır. Bir mobil uygulama, işletme sahiplerinin ayrıca kullanıcılara ulaşmalarını ve bir etki yaratmalarını sağlamalıdır.

Mobil uygulama pazarlaması bu açıdan çok önemli bir rol oynamaktadır. Pazarlamacılar, bir uygulamanın pazarlanmasının ürün ve hizmet satmaktan oldukça farklı olduğunu fark eder. App Store ve Google Play’deki göz korkutucu rekabetin varlığı, zorluğu pazarlama işini daha da zorlaştırıyor. Bu nedenle, firmalar, geleneksel olandan çok farklı bir pazarlama stratejisi  izlemesi gerekir. Bu makalemizde, işetmenize ait bir mobil uygulamayı, mobil uygulama marketlerinde en üste getirmede etkili olabilecek bazı stratejileri sizlerle paylaşmaktır.

1. Hedef kullanıcı grubunuzu tanımlayın

Başlamak için, bir mobil uygulama ile hedeflemek istediğiniz kullanıcı grubunu tanımlayın. Onlara ulaşmanın  yollarını bulmak için davranış kalıplarını inceleyin. Yapılacak en iyi şey, varsa mevcut mobil web sitelerinizin trafiğini analiz etmektir. Ziyaretçi demografisi ve tercihleri ​​hakkında iyi bir fikir verecektir. Örneğin, kullanıcıların çoğunluğu Android cihazlarına sahipse, bir android uygulama geliştirme şirketine yönelmek en iyi fikir olacaktır. Çoğu iPhone kullanıcıları ise, başlangıç için bir iPhone uygulama geliştirmek daha isabetli olacaktır.

2. Benzersiz bir mobil ihtiyacına yatırım yapın

İşiniz için başarılı bir mobil uygulama olması söz konusu olduğunda, hiçbir şey yüksek kaliteli ve benzersiz özellikler  sunan mobil uygulamadan daha etkili değildir.  Mobil uygulamanız ile aynı kategoride sunulan  uygulamalar arasındaki sert rekabet nedeniyle, sizinkine benzer çok sayıda mobil uygulama olacaktır. Benzersiz özelliklere sahip olmak, onları geride bırakmak için en iyi yöntemdir. Aynı zamanda, uygulamanızın  UX ve kullanıcı dostu bir arayüze sahip  olduğundan emin olmalısınız.

3. Uygulama mağazası için mobil uygulamanızı optimize edin

App Store ve Google Play için mobil uygulamayı optimize etmek belki de pazarlamanın en hayati tarafıdır. Mobil uygulamanın App Store ve Google Play sonuçlarının en üstünde olmasını sağlamak için profesyonel bir mobil uygulama pazarlama hizmetleri sunan firmadan yararlanabilirsiniz. Optimizasyon kısaca, alakalı anahtar kelimeler, açıklamalar ve başlıklar kullanılarak yapılır ve mobil uygulama için yüksek görünürlük sağlar.

4. Sosyal medyadan yararlanın

Trafik optimizasyonu ve indirme işlemlerini artırmak için mobil uygulama optimizasyonu bazen yeterli olmaz. Sosyal medya varlığını genişletmek, ihtiyaç duyulan pazarlama ihtiyacını karşılayabilir. Sosyal medya hem mevcut kullanıcılara (zaten  web sitenizi kullanan müşterileriniz) odaklanmayı hem de yeni kullanıcıları uygulamanıza kazandırmaya yardımcı olur.  Mevcut kullanıcıları bilgilendirmek için mobil uygulamanın özelliklerini ve işlevlerini sosyal medyada paylaşabilirsiniz. Mevcut kullanıcılar da  buna karşılık olarak paylaşımlarını kendi  kişileri ile paylaşacak ve bir reklam kanalı olarak hizmet vereceklerdir.

5. Mobil uygulamanızı ve stratejilerinizi geliştirmeye devam edin

Mobil uygulamalarda hareketlilik alanı dinamiktir ve uygulamanızı geliştirmeye devam etmek için sürekli bir ihtiyaç vardır, böylece en yeni ve en iyileri kullanıcılarınıza sunarsınız. Bu nedenle, mobil uygulamanızı düzenli güncellemeler ve özellik geliştirmeleriyle revize etmeyi sürdürmelisiniz. Mobil uygulama pazarlama stratejileri de periyodik olarak değerlendirilmeli ve yenilenmelidir, böylece herhangi bir zamanda hız kaybetmezsiniz. Mobil uygulama kullanıcılarını, güncellemeler ile getirdiğiniz tüm değişikliklerle güncel tutmaya özen gösterin.

Sonuç

Mobil uygulama pazarlaması, işletmenin müşterilerine ve yeni kullanıcılara erişimini arttırmak ve işletme markasına  avantaj sağlamak için çok önemli bir rol oynamaktadır. Bir mobil uygulamanın getirebileceği eşsiz faydalar göz önüne alındığında, bir pazarlama stratejisine yapılan yatırım akıllı bir iş kararı gibi görünüyor. Bununla birlikte, pazarlama işi sadece bir uzman ele emanet edilmelidir. MobilM, Mobil Uygulama Merkezi iş merkezli mobil uygulamalar oluşturmak konusunda uzmandır. Sağlık hizmetlerinden eğitime, e-ticaret uygulaması , seyahat uygulamaları , eğlenceye ve sosyal medya uygulamaları geliştirilme ile geniş  portföyümüz hepsini içeriyor. Ayrıca, müşterilerinin, mobil uygulamalarının tüm avantajlarından yararlanmasına yardımcı olmak için mobil uygulama pazarlamacılığı konusunda da  uzmanlığını sunar.