Rezervasyon Uygulaması Sahibi Olmanız için 4 iyi Neden

İşten eve dönüp, üzerinizi değiştirip en sevdiğiniz TV show’ unu izlemeye başladığınız en keyifli anda birden arabanızı servise götürmek, spor antremanı ve saç kesimi için kuaförden randevu almanız gerektiği aklınıza geldiği oluyor mu ?

 

Enerjinizi boşa harcatmayalım, o anları yaşadığınız biliyoruz. Herkes yaşıyor. Hiçbir şeyi düşünmeyip rahatlamak için yarattığınız o anda yapmanız gerekenler listesinden gözden kaçırdığınız bir maddeyi hatırlarsınız. İşte bu noktada rezervasyon sistemlerinin önemi devreye giriyor.

Online rezervasyon sistemleri uygulama ve fonksiyonellik bakımından hızlı bir gelişim göstermekte. Her an sosyal ağlara, web sayfalarına kolayca bağlanabildiğimiz akıllı telefonlarımız 7/24 yanımızda. Rezervasyon sistemlerinin kolay kullanımı kullanıcı deneyimini tüm online sistemlerde en üst seviyeye taşımaktadır. İncelemeden, ödeme sürecine kadar izlenen yoldaki engelleri kaldırarak akışı kolaylaştırmak kullanıcı sayısını arttırmanıza yardım edecektir.

Rezervasyon uygulamalarının popülerliği her geçen gün artarken henüz hiç kimse sadece tek bir mobil uygulamaya yönelmiş değildir. Yükselen global mobil uygulama trendinden en iyi şekilde yararlanmanız ve rekabette öne geçebilmeniz adına mobil rezervasyon uygulamanızı nasıl daha faydalı hale getirebilirsiniz değerlendirmelisiniz. Kendi deneyimlerinize dayanarak bir rezervasyon işlemi yapmanın ne kadar kolay olduğunu bir düşünün. Ve kendinizi müşterilerinizin yerine koyarak servis hizmetinizi rezervasyon uygulaması ile nasıl daha da geliştirebileceğinizi farkedin.

Lokal işletmeniz için neden rezervasyon uygulamasına ihtiyacınız olduğuna dair 4 temel neden ;

İşe Yararlık

Yukarıda belirtildiği gibi, rezervasyon uygulamasının sağlayacağı artı değer ile  müşterilerin süreçlerini geliştirerek işletmenizin algısını değiştirebilirsiniz. Hala birçok işletme, müşterileri ile bire bir telefon üzerinden konuşmayı tercih etse de, rezervasyon uygulamasının fonksiyonelliğinden yararlanarak gelen talepleri telefon üzerinden değerlendirebilirsiniz. Böylece müşterilerinize hali hazırda bir kolaylık da sunmuş olursunuz.

İnsanların halen günlük olarak asistanlık ya da servis hizmeti alabileceği bir çok durum ve etkinlik mevcut. İletişim çağında insanlar hızlı geri dönüş talep etmektedirler. Olayları çözüme kavuşturma yeteneğimiz ne kadar yüksekse, beklentilerimiz de o derece artmaktadır. Cebinizde akıllı bir telefonunuz varsa hafızaya ne gerek var ?

Rezervasyon uygulamaları üzerinde düşünürken tüm işletmelerin üzerinde durması gereken kullanıcının aklında olan rezervasyon işlemini hızlı ve kolay bir şekilde sonlandırabilmek olmalı. Günümüz beklentilerini karşılayabilmek adına anlaşmazlıkları ortadan kaldırarak, müşteri iş akışını kolaylaştırmak adına mobil uygulamalardan yardım alabilirsiniz.

Fonksiyonalite

Rezervasyon uygulamalarının bir diğer önemli özelliği ise ürün ve hizmetleriniz hakkında fiyatlar da dahil olmak üzere detaylı bilgi sağlamalarıdır. Günümüzde insanlar online olarak alışveriş yaparken alışverişi onaylamadan önceki son aşamada tüm tutarları detayları ile tek bir liste üzerinden incelemektedirler. Birçok rezervasyon uygulaması da aynı fonksiyonaliteye sahiptir. Müşterilerine son aşamada işlemi onaylamadan önce farklı fiyatlama ve zaman aralıkları önermektedirler. Böylece daha net kararlar vermiş ve ayrıca sizin hakkınızda daha fazla bilgiye de sahip olmuş olacaklardır.

Bağlantı

Rezervasyon uygulamasının en önemli faydalarından biri üzerinde taşıdığı veridir. Ve böylece uygulama üzerinden girilen kullanıcı verisinin pazarınızı ve hedeflerinizi belirlemede kullanabilirsiniz. Kullanıcıların girmiş olduğu herhangi bir bilgiyi yeni bir pazar ve hedef belirleme için saklayabilir, bir araya getirilebilir ve kullanılabilirsiniz. Reklam bütçenizi daha önce ürün veya hizmetlerinizden yararlanmış kişiler üzerinde yoğunlaştırmanıza yardımcı olabilecek önemli bir veri toplama aracıdır.

Eğer uygulamanızı kullanan bir kişi tüm bilgilerini girerek hiç rezervasyon yapmamış dahi olsa da yine de bu bilgileri reklam amaçlı kullanabilirsiniz. Rezervasyon yapmış olanlara ise hatırlatma mesajı göndererek kendinizi hatırlatabilir ve uygulamaya yeniden giriş yapmalarını sağlayabilirsiniz. Bu ek reklam hizmetleri önemli bir yere sahiptir. Örnek olarak kuaförünüz saç kesiminizden 6 hafta sonra size bir mesaj gönderiyor ise tekrardan bir rezervasyon yapma ihtimaliniz yüksektir.

Fırsat

Bugünlerde birçok rezervasyon uygulaması sosyal medya platformları entegrasyonuna sahiptir. Bu büyük bir fırsat olup, rezervasyon işlemi sonunda kullanıcılarınıza opsiyonel olarak sosyal medya üzerinden otomatik mesaj gönderebilirsiniz ;

“Aracımın 30,000 km bakımı için Tom Araç Bakım Servisinden rezervasyon gerçekleştirdim.”

Facebook üzerinden post ve tweet işlemlerini aktif hale getirerek reklam olanaklarından yararlanabilirsiniz. Sosyal medya, ağızdan ağıza reklam için en uygun mecra. Ürünleriniz ve servisleriniz üzerinde konuşan ve tavsiye eden ne kadar çok insan olursa mesajlar onların da bağlantıda olduğu kişiler üzerinden bir o kadar daha kişiye ulaşacaktır. Herkes böyle mesajlar göndermek istemese de mutlu müşteriler mesajınızı paylaşarak size yardım etme fırsatını yakalayacaklardır. Birkaç kişinin dahi bu seçeneği değerlendirmesi yeni müşterilere ulaşabilmenizi sağlayacaktır.

Müşteri iş akış süreçlerinize rezervasyon uygulaması ekleyip eklememek hakkındaki seçenekleri düşünmenizin önemi büyük. Günümüzde herşeyi akıllı telefonlarımız üzerinden bir tık ile gerçekleştirmekte ve herkes ile bağlantıda kalarak daha çok üretkenliğimizi arttırmaktayız. Yapmanız gerekenler listesindeki birkaç küçük ayrıntıyı daha koltukta otururken kolaylıkla halledebiliyor olsanız hayat daha iyi olabilir. İşletmenizde rezervasyon uygulamaları ile fark yaratmayı düşündünüz mü ?

 

mobil uygulama yapmak