Neden Okullar için Mobil Uygulama?

Neden Okullar için Mobil Uygulama? Avrupanın, okul mobil uygulamalarında ileri derecede gelişme gösterdiğini biliyoruz. Fakat ülkemizde akıllı cihaz kullanımının artması ile teknoloji araştırmaları yapan kurumlar, okulların mobil uygulamalar için hazır olduğunu dile getiriyor. Okul mobil uygulamlarının anne, babalara, öğretmenlere ve okullara sağladıkları faydalar düşünülecek olursa bu gibi uygulamaların kullanım oranlarının artışı hayli normal.

Neden Okullar için Mobil Uygulama?

Basitçe dile getirmek gerekirse dünya elinizde. İnsanlar, mobil uygulamlar ile  ne yiyeceklerini, sağlık durumlarını kontrol edebilir veya okul içi iletişim sağlayabilir. Araştırmalar gösteriyor ki okul mobil uygulamaları sadece öğrenci ya da eğitmenler arasında popüler olmak ile kalmıyor aileleri de etkisi altına alıyor. 2014′ te, mayıs ayından eylül ayına kadar, okul uygulamaları üç ay içerisinde uygulama marketlerde % 300 lük bir artış ile   ilk 1000 uygulama arasında yer aldı. Peki okul mobil uygulama kullanım oranları neden artış göstermekte ?

Bu soruya cevap veren birkaç noktaya değinelim;

– Aileler ve eğitmenler arasında bütünlük

– Öğretmenlerin her öğrenciye ayrı ayrı ilgi gösterebilmesi

Öğretmenler her öğrencinin durumunu / başarısını anında değerlendirebilir. Hafif bir değişimi dahi gözlemleyebilir. Temiz bir veri kaynağı sayesinde herkes üzerinde doğru gözlem yapabilme şansına sahip olurlar.

– Akıllı telefon kullanıcılarını ve gelişmeleri yakından takip

– Okul mobil uygulamalarının online aktif kullanıcı sayısının her geçen gün artışı devam etmektedir. Akıllı telefon üreticileri tarafından bu durum yakından takip edlmekte ve değerlendirilmektedir.

– Öğrencilere eşit şekilde yardım 

Okullarda mobil uygulamaların kullanımı ile araştırmalar kanıtlamıştır ki anne ve babalarının ilgisine göre değerlendirilmek öğrenciler arasında daha adil bir durum yaratmıştır.

Bir araştırma gösteriyor ki, mobil uygulama kullanımı ile öğrenciler arasındaki adil değerlendirme ve destek hemen hemen %100 artmıştır.

– Zaman ve Para Tasarrufu

Okullar belge ya da işgücü gibi giderlerini kısıtlayabilir. Diğer taraftan aileler de giderlerini kısmış olacaklardır.

Bu gibi faydaları değerlendirecek olursak bu fırsatın kaçmasına izin verecek hiçbir neden bulunmamaktadır.

Okul içi iletişim için mobil uygulamalar olmazsa olmazlardan. Eş zamanlı görev yönetebilen sistemler ile tüm fonksiyonlar okul performans değerlendirme sistemlerine entegre edilebilmekte. Zamanın, teknolojik gelişmeler ile konsolide edilmesi açık bir işaret ki  gelişen akademik dünyanın hemen bir parçası olmamız gerekmektedir.

mobil uygulama yapmak