İşletmeniz Neden Mobil’ e Geçmeli ?

Uyandığınızda ilk yaptığınız şey nedir ? Muhtemelen telefonunuzu elinize alıp maillerinizi, facebook iletilerini ve mesajlarınızı vb kontrol etmek. Ben de dahil olmak üzere insanlar akıllı telefonlarına bağımlı hale gelmiş durumda. Fakat bir işletme sahibi olarak bu sizin için ne anlama geliyor.

Eğer mobil uygulamaların sadece  kurumsal ve  büyük markalar için olduğunu düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz. Büyük kurumlar mobil uygulamalar ile yollarını açsalar da tüm işletmeler mobil trendinden faydalanabilir. Küçük ve orta ölçekli birçok işletme mobil uygulamaların müşterilere ulaşmada efektif bir yöntem olduğunun farkına varmakta. Günlük hayatınızda iletişimde olduğunuz bölgenizdeki kahveci ya da güzellik salonu gibi birçok küçük işletmenin kendi özel mobil uygulamasına sahip olduğunu farkedebilirsiniz. Bu gibi işletmeler söz konusu pazarlama olduğunda oyunda yerlerini çoktan almış durumdalar.

Hala neden mobil platforma geçmeniz gerektiğine emin olamıyorsanız, mobil bir uygulamaya sahip olmanın sağladığı en önemli 5 avantaj için aşağıdaki maddelere göz atabilirsiniz ;

Sürekli olarak görünür olun

Bir mobil uygulamaya sahip olmanızı gerektiren sebeplerden en önemlisi her daim müşterilerinize görünür olabilmeniz. Nielsen araştırmalarına göre ortalama olarak bir kişi aylık olarak 37 saat 28 dakikasını mobil uygulamalar üzerinde online olarak geçirmekte. Muhtemelen bir avuç dolusu uygulama bu ortalamanın büyük çoğunluğunu kaplasada, her kullanıcı kullanmak istediği uygulamayı bulmak için telefon kilidini açıp tüm uygulamalar arasında göz gezdirmekte. Trendlere uyum sağlamak şirketiniz için bir avantaj olabilir ne de olsa beyinlerimiz farkında olmadan her görsel ve yazıyı ( ya da iyi tasarlanmış bir logoyu) kaydetmekte.

Marka Bilinirliğinizi Arttırın

Mobil marketing, marka bilinirliğinin en önemli oyuncularından. Müşterilerinizin uygulama ile etkileşimini ne kadar çok artırırsanız, daha kısa süre sonunda ürün ya da hizmetlerinizi satın aldıklarınızı gözlemleyeceksiniz. Reklamcılıkta etkin frekans olarak adlandırılmaktadır. Kural olarak, markanızın yaklaşık olarak 20 kez duyulması ya da görülmesi ile, tam anlamıyla farkedilmiş olacaksınız. Apple Market ya da Google Play Market te yer alıyor olmanız SEO aramalarında daha çok öne çıkmanızı sağlayacaktır.

Müşteri Bağlılığınızı Geliştirin

Bir çok işletme için geçtiğimiz yıllarda daha iyi bir müşteri sadakati ve bağlılığı konsepti gözle görülür bir önem kazanmıştır. Mobil uygulamaya sahip olmanın en önemli avantajlarından biri müşterileriniz ile mobil uygulama üzerinden direk iletişimde olmanızdır. Müşterileriniz mobil cihazları üzerinden çok kısa bir sürede ürün ya da servislerinizi ulaşabilir ve satın alabilirler. Bazı işletmeler mobil uygulamaları müşteri sadakat programı geliştirmek ve müşteriler ile etkileşimi arttırmak için kullanmaktadırlar.

Rakiplerinizin önüne geçin

Her ne kadar mobil uygulamalar günlük hayatımızın vazgeçilmez bir parçası olsa da, hala birçok küçük ve orta ölçekli işletme satışlarını artırmak için bu avantajın farkına varamamış olup, mobilite rakiplerinizin önüne geçmenizi sağlayacaktır. Müşterilerinize mobil uygulama sunarak sektörünüzde, şehrinizde ya da daha niş bir alanda öncülüğü üstlenerek ne kadar ileri görüşlü bir yaklaşıma sahip olduğunuzu gösterin.

Müşterileriniz için değer yaratın

Mobil uygulamalar, kullanıcılarına ne zaman ve nerede isterlerse bilgiye ulaşma imkanı sağlamaktadırlar. Müşterilerinize ayrıca özel indirimler ve promosyonlar gibi avantajlar bir tık ile erişmelerini sağlayabilirsiniz. Hatta anlık bildirim özelliği ile direk iletişime geçebilir, ürün ve servislerinizi gerektiğinde müşterilerinize hatırlatma imkanına sahip olabilirsiniz.

Hala ikna olmadınız mı ? Kendi özel mobil uygulamanıza sahip olmanın avantajları ile ilgili birçok bilgi edinmiş olduğunuz halde nereden başlayacağınızı mı bilmiyorsunuz ? İşletmenizi mobil platforma taşımak için buradayız, yardım için ne zaman isterseniz iletişime geçebilirsiniz.

mobil uygulama yapmak