Progressive Web Uygulaması Yapmak

Mobil uygulamalar ve mobil web arasındaki seçim her zaman zor olmuştur ancak Progressive Web Uygulaması yapmak bu dengeyi bozdu. Mobil web uygulamaları olarak da bilinen bu uygulamalar, olağanüstü kullanıcı deneyimleri sunmak için mobil cihazlara yüklenebilen, yapılandırılabilen ve çalıştırılabilen tarayıcı tabanlı mobil web siteleridir. Daha basit tanımlamak gerekirse, native bir mobil uygulama hissi veren bir web sitesidir.

  • Ana ekrana bir PWA (Progressive Web Uygulaması) sabitlenebilir, bu da kullanıcının uygulamayı kaydetmesine ve daha sonra kullanmasını mümkün kılar.
  • Önbelleğe alarak çevrimdışı kullanım işlevselliği koruyabilir.
  • Akıcı animasyonlarla birlikte özel yükleme ekranı eşsiz kullanıcı deneyimleri sunar.
  • Bir PWA, arka planda çalışmaya devam edebilir ve kullanıcı aktif olmasa bile anlık bildirimleri gösterir.

Bu temel özelliklere ek olarak, Progressive Web Uygulamalarının sunabileceği çok şey var. İşlerini PWA larla güçlendirerek iyileştirmelerine yardımcı olacak faydaları şunlardır:

Kolay Kurulum

Mobil uygulama mağazasında bir mobil uygulamanın görünür hale getirilmesi, mobil uygulama geliştiricileri için büyük bir sorundur ve kullanıcıları yüklemeye teşvik etmek daha da zordur. Yavaş internet bağlantısı, mobil uygulamanın yavaş bir hızda indirilmesine ve kullanıcının hevesinin kırılmasına neden olabilir. Progressive Web Uygulaması yapmak, uygulama mağazası tamamen devre dışı bırakılıyor, aynı şekilde hız ve bağlantı sorunları da problem olmaktan çıkıyor. Bu mobil uygulamalar hem kolayca aratılıyor hem de rahatlıkla yüklenebiliyor.

Yüksek Performans

Mobil web uygulamalarının, native meslektaşlarına kıyasla performans açısından daha iyi olduğu görülmüştür. Sadece çevrimdışı işlevlere sahip olmakla kalmıyor aynı zamanda ışık sinyalleri ile veri iletimi de sağlıyor. Hızlı yüklenen siteler, daha düşük hemen terk etmeler ve daha iyi müşteri etkileşimleri olarak geri dönüş yapar.

Özellik Paketi

PWA’ların web etkileşimleri için yeni standart olmasının bir başka sebebi de, cihazların sahip oldukları özellikleri kendi avantajları doğrultusunda kullanabilmeleridir. Tam ekran çalıştırılabilir, mobil ana ekrana erişebilir, kamera ve konum gibi cihaz özelliklerini kullanabilirler. Aynı zamanda native mobil uygulamalar gibi anlık bildirimler de gönderebilirler.

Geri Dönüş Sağlama Becerisi

Daha hızlı yükleme yapan ve kurulumu daha kolay olan tipik bir PWA, normal native mobil uygulamalarla karşılaştırıldığında geri dönüşleri daha fazla mümkün kılabilir. Bunun nedeni, alışveriş deneyiminin çok daha hızlı ve çok daha az karmaşık olmasıdır. Üstelik, mobil uygulama çalışmadığında bile kullanıcıları her zaman mesajlar ve anlık bildirimler ile bağlı tutar.

Markalaşma Aracı Olarak Hizmet Vermek

Progressive Web Uygulaması yapmak  güçlü bir marka oluşturma aracı olarak hizmet vermekte ve işletmenin müşterileri meşgul etmesi için yeni fırsatlar sunmaktadır. Bu mobil uyumlu web siteleri, mobil uygulama benzeri ortamlarda yüksek kaliteli deneyimler sunar ve böylece markayı daha iyi tanınan bir hale getirir. Kullanıcıların, cihazda daha az alan kapladıkları ve native mobil uygulamalar kadar iyi oldukları için onları kullanmaya devam etme olasılıkları daha yüksektir.

Diğer yandan, bu mobil uygulamalar native mobil uygulamalara kıyasla sistem özelliklerine erişim açısından yetersizdir. Deneyimli mobil uygulama geliştiricileri, web uygulamasının temel işlevlerini, yerel reklam vereninkilerle eşleştirerek sorunu çözebilir. Ayrıca, Progressive web uygulamasının amacı, native mobil uygulamalarla yer değiştirmek değildir. Aslında, ikisi birlikte kullanıcıların gelecekte mobil uygulamaları indirmelerini sağlamak için birlikte çalışabilir.