Mobil Uygulamalardan Para Kazanma

Her işin temel amacı para kazanmaktır ve girişimciler bunun için her yolu araştırır ve denerler. Fiziksel mağazalardan web’e ve mobil cihazlara kadar her kazançlı satış kanalı, işletmelerin karını maksimize etmelidir. Mobil uygulamalar, müşterilerin çoğunluğu bu tip uygulamaları çalıştıran cihazlara sahip olduğu için mükemmel bir müşteri-satıcı bağlantısı oluşturur. İşinizin bu sektörde bir varlığının oluşmasına yardımcı olacak profesyonel bir mobil uygulama geliştirme şirketiyle çalışmaya karar vermeden önce, yatırımın maddi yönlerine bakmakta fayda var. Sonuçta, mobil uygulamalardan para kazanma, karşılığında kar elde edebiliyorsanız size fayda sağlar. İşletmenizin para kazanmasını sağlayacak yollara bir göz atalım:

Uygulama içi satın alma işlemleri

Son on yıl içerisinde, satıcılar e-ticaret sitelerinin mobil uygulamalarla desteklenmesini istemesiyle, e-ticaret uygulamalarında benzeri görülmemiş bir artış yaşandı. Bu uygulamalar, alışveriş tutkunlarını bilgisayarlarının karşısına geçip saatlerce oturmak zorunda bırakmadan siteye erişmelerini sağlayarak olağanüstü bir satış kanalı olarak hizmet veriyor. Elbette, mobil web siteleri üzerinden alışveriş yapılabilir, ancak bu uygulamalar çok daha iyi alışveriş deneyimleri sunmaktadır. Hız ve rahatlığın yanı sıra, mobil uygulamaların insanların gözündeki yerinin yükselmesini sağlayan bir diğer sebep ise daha basit ödeme seçeneğine sahip olmasıdır. 

Uygulama içi reklamlar

Bir diğer mobil uygulamalardan para kazanma  yolu da uygulama içi reklamlardır. Reklamlarla, uygulamanız, bağlı kuruluşun ürünlerini tanıtan bir ortaklık aracı haline gelir. Kullanıcılar bu reklamlara tıkladıkça ya da onları izledikçe doğru orantılı bir şekilde siz de kazanç sağlarsınız. Gelir modeli, uygulama sahibi ve bağlı kuruluş arasında kararlaştırılan şartlara bağlı olarak tıklama başına maliyet (TBM), görüntüleme başına maliyet (GBM) veya yükleme başına maliyet (YBM) olarak kararlaştırılabilir. Reklam kampanyalarının çoğu iOS ve Android cihazlarda çalışır.

Abonelikler ve ortaklıklar

Bu mobil uygulamalardan para kazanma oyunu, sponsorluklar ya da bir başka marka ile yapılan ortaklıklar sayesinde bir basamak yukarı çıkarılabilir. Benzer müşteri tabanına sahip bir ortağa sahip olmak, sizinle birlikte ortağınıza da artılar sağlayabilir. Bu, iki partnerin de hem erişilebilirliğini hem de güvenilirliğini arttırır. 

E-Posta ile Pazarlama

Mobil uygulamalardan para kazanma stratejisi olarak e-posta pazarlamasını seçerek e-posta hesaplarını sizinle paylaşmış olan kullanıcılara promosyonlarla ilgili bilgilendirme mesajları gönderebilirsiniz. Bu tip tanıtım çalışmaları ile hem daha fazla müşteri elde edebilirsiniz hem de müşteri sayısının artışıyla kazancınızı arttırabilirsiniz.

Mobil Sosyal Medya Paylaşımı

Sosyal medya üzerinde de güçlü bir isim oluşturmak isteyen kullanıcılar için bu yöntem mükemmel bir seçenektir. Bu uygulamalar, kullanıcıları markayı ve ürünlerini sosyal medya hesapları aracılığıyla yaymaya teşvik eder. Bu sayede işletme, ismini yaymak için çok fazla çaba sarf etmeden tabanını kolaylıkla genişletir ve kazancını arttırır.

Ücretsiz Sürümler

Son yıllarda uygulamalarda ücretsiz sürümlerin kullanıcıya sunulması bir çeşit mobil uygulamalardan para kazanma yöntemi olarak kullanılmaktadır. Bu sayede kullanıcılar ücretli olan ve ek özellikler sunan Premium sürümden önce temel özelliklere erişme şansına sahip olur.

Sonuç

Mobil uygulamaların getirebileceği kapsamlı maddi faydaları görmek, onlara yatırım yapmak cazip bir seçenek. Profesyonel bir iPhone ve Android uygulama geliştirme şirketi ile iletişim kurmak, her iki platformdaki müşteri tabanına da hitap etmenizi sağlar. MobilM, birinci sınıf mobil uygulama tasarım ve geliştirme hizmetleri sunmak için güvenebileceğiniz bir isimdir. İşletmeniz için para kazandıran bir mobil uygulama edinmek için bizimle iletişime geçin.