Hybrid Uygulama

Mobil Uygulama Türleri

Mobil Uygulama Türleri

Mobility son zamanlarda şirketlerin ilgi odağı haline geldi. Müşterilerin çoğunluğu akıllı telefon kullandığından ötürü, işletmelerin onlara ulaşmak için mobil uygulamalara sahip olması gerekiyor. Mobil uygulama geliştirme endüstrisi son yıllarda olağanüstü bir artış kaydetti. İşletmeniz için akıllı bir mobil uygulamaya yatırım yapmadan önce, ihtiyaçlarınız için uygun olan mobil uygulama türleri ni bilmeniz gerekiyor. Temel olarak, bunlar teknolojiler ve işlevleri temelinde iki şekilde sınıflandırılır. Her iki kategoriyi de inceleyelim:

Teknolojilerine Göre Sınıflandırma

Mobil uygulamalar, onları oluşturmak için kullanılan teknolojiler ve çalışabilecekleri platformlar olarak sınıflandırılır. Bunlar şunları içerir:

Native Uygulamalar: Belirli bir işletim sistemi için oluşturulan mobil uygulamalar native uygulamalar olarak adlandırılır. Android ve iOS en yaygın kullanılan iki işletim sistemidir, Windows ise yaygın olarak kullanılan bir tanesidir. Müşteri tabanınızda çoğunluğun kullandığı işletim sistemini saptamalı ve ardından sahip olduğunuz istatistiğe göre bir iOS veya Android mobil uygulama geliştirme şirketi çalışmalısınız.

Mobil Web Uygulamaları: Mobil web uygulamaları, mobil cihazlarda native uygulama benzeri deneyimlere sahip olmanızı sağlayan web sitelerini kullanır. PC web tarayıcılarında ve farklı işletim sistemlerine sahip bir dizi mobil cihazda çalışabilirler. Kullanıcılar normal bir web sayfası gibi erişebilir ve hatta minimum cihaz alanı kullanarak yükleyebilirler. Ancak, olumsuz bir yönü şudur ki; tüm cihaz özelliklerini kullanamazlar.

Hibrit Uygulamalar: Hibrit uygulamalar native ve web uygulamalarının birleşimidir. Native meslektaşları gibi mobil uygulama mağazasında yer alıyorlar ve cihaz özelliklerinden de yararlanabilirler. Öte yandan, CSS ve HTML gibi teknolojiler kullanılarak oluşturuldukları için web uygulamalarına yapısal olarak benzerler. Tek bir kod tabanına sahiptirler, aynı zamanda hızlı ve kolay geliştirilebilirler. Fakat hız ve performans olarak eksiktirler.

İşlevselliklerine Göre Sınıflandırma

Mobil uygulamaları sınıflandırmanın diğer bir yolu da işlevselliklerine ve hizmet ettikleri amaca dayanmaktadır. Bunlar ise şunlardır:

Ticari Uygulamalar: Alıcılar, web sitelerini ziyaret etmek yerine, cep telefonlarıyla işlem yapmayı tercih ettikleri için ticari uygulamalar gittikçe daha fazla talep görmektedir. Benzer şekilde, kurumsal mobilite çözümleri, işgücünü güçlendirirken ve iş verimliliğini artırırken bu günlerde hız kazanıyor.

Oyun Uygulamaları: Uygulama mağazasının önemli kısmı, birçok yenilikçi özellik ile birlikte gelen oyun uygulamalarıdır. Artırılmış Gerçeklik ve Sanal Gerçeklik gibi gelişmiş teknolojiler, onları zenginleştirmek ve etkileyici oyun deneyimleri sunmak için kullanılıyor.

Eğitici Uygulamalar: Adından da anlaşılacağı gibi, eğitim uygulamaları öğrenciler ve öğrenme meraklıları için eğitici hizmetler sunmaktadır. Gençleri eğitmekten tutun da endüstriyel alanda çalışacakları eğitmeye kadar çok fazla uygulama bulunmaktadır.

Eğlence Uygulamaları: Eğlence uygulamaları, oyun dışında çeşitli eğlence biçimleri içindir. Bunlar arasında sohbet etme, yayın yapma, müzik dinleme, video izleme ve etkinlin arama gibi özelliklere sahip uygulamalar vardır.

Lifestyle Uygulamaları: Bunlar, çeşitli amaçlara hizmet eden ve kullanıcının yaşam tarzını bir şekilde etkileyen ya da geliştiren uygulamalardır. Sık görülen örneklerden bazıları kilo verme, spor ipuçları, sanal moda ve sosyal medya bağlantısı için kullanılanlardır.

Yardımcı Uygulamalar: Yardımcı uygulamalar, kullanışlı özellikler sunarak belirli kullanıcı gereksinimlerini karşılamak için geliştirilmiştir. Sağlık monitörleri, belge tarayıcıları ve taksi rezervasyon uygulamaları yardımcı uygulamaların en açık örnekleridir.

Sonuç

Mobil uygulamaların çeşitliliğinin kapsamlı oluşu iş gereksinimlerinize mükemmel uyum sağlayanı bulmayı zorlaştırır. Profesyonel bir Uygulama Geliştirme Şirketi ile çalışmak, uzmanların ihtiyaçlarınız doğrultusunda ilgili mobilite çözümünü önerebilmesi açısından iyi bir başlangıçtır. Mobilm, farklı ihtiyaçlara yönelik farklı uygulamalar geliştirmede uzmanlaşmış lider bir mobil uygulama geliştirme ortağıdır. İşletmeniz için kapsamlı mobil uygulama çözümlerinden yararlanmak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Mobil Uygulama Merkezi

Paylaş
Yayınlayan
Mobil Uygulama Merkezi

Son Yazılar

İşletmeler İçin Mobil Uygulama ve E-ticaret Entegrasyonu

İşletmeler İçin Mobil Uygulama ve E-ticaret Entegrasyonu Günümüzde teknolojinin hızlı gelişimi, işletmelerin müşterilere daha iyi…

% gün önce

Mobil Uygulama Yaptırmak İsteyenler İçin Doğru Adres

Mobil Uygulama Yaptırmak İsteyenler İçin Doğru Adres: İşletmenize Özel Mobil Uygulama Geliştirme Hizmetimiz Günümüzde dijital…

% gün önce

Mobil Uygulamalarla İşletmelerin Veri Toplama ve Analiz Süreçleri

Mobil Uygulamalarla İşletmelerin Veri Toplama ve Analiz Süreçleri Günümüzde teknolojik gelişmeler, işletmelerin veri toplama ve…

% gün önce

Web App Nedir ve Neden Önemlidir?

Web App Nedir ve Neden Önemlidir? Günümüzde internetin gelişmesiyle birlikte, web uygulamaları (web app) kullanıcılar…

% gün önce

Mobil Uygulama Firması İçin SEO ve ASO Stratejileri

Mobil Uygulama Firması İçin SEO ve ASO Stratejileri Mobil uygulama endüstrisi, son yıllarda hızla büyüyen…

% gün önce

Mobil Uygulama Yapmak İçin İhtiyacınız Olan Ekipmanlar ve Yazılımlar

Mobil Uygulama Yapmak İçin İhtiyacınız Olan Ekipmanlar ve Yazılımlar Mobil uygulama geliştirme, günümüzde hızla büyüyen…

% gün önce