Sosyal Medya Uygulamalarında Başarı Sağlamak için 5 Altın Kural

Son yıllarda, popülerlik listelerinin zirvesine ulaşan sosyal medya uygulamalarını hemen hemen her cihazda görmekteyiz. Nedeni sade ve basittir – hiçbir şey akıllı telefon üzerinden çevrimiçi sosyal içeriğe erişebilmenin rahatlığıyla ölçüşemiyor. Sosyal medya mobil uygulamalar, mobil uygulama kullanıcının favori sosyal ağını parmaklarının ucuna getirir. Dahası, mobil kullanıcının dikkatini çekmek ve onları oyalamak için bağımlılık yapan bir güce sahipler. Ortalama bir mobil uygulama kullanıcısı, sosyal medya mobil uygulamalarında maksimum zaman geçirir ve diğer mobil uygulamalardan daha sık kullanır. Buna rağmen, sosyal medya uygulamalarının geliştirilmesine yatırım yapmanın her zaman başarı sağlayacağının bir garantisi yoktur. Ancak, bir sosyal medya mobil uygulamanısının başarı şansını en üst düzeye çıkarabilecek bazı kurallar vardır. Dilerseniz onlara göz atalım:

1. Kişiselleştirilmiş, taleplere uygun içerik büyü  etkisi yapabilir

Sosyal medya mobil uygulamaların başarısının anahtarı, kişiselleştirilmiş, kullanıcıların isteği doğrultusunda içerik sunma yeteneğinde yatmaktadır. Örneğin Snapchat’un başarısı, anlık ve isteğe bağlı medyaya odaklandığı gerçeğinde yatar.

2. Sosyal medya mobil uygulamaları, yalnızca eklentilerden daha fazlası olan özelliklere ihtiyaç duyar

Bir sosyal medya mobil uygulaması, yalnızca eklenti eklemek için eklenen özelliklere ihtiyaç duymaz. Genel kullanıcı deneyimine(UX) gerçekten değer katan ve mobil uygulamayı farklı kılan şeylere ihtiyaç duyarlar. Dolayısıyla, böyle bir sosyal medya uygulaması oluşturmak için bir iPhone veya Android mobil uygulama geliştirme şirketi ile bağlantı kurduğunuzda, onlara yalnızca mobil UX’te odaklanmalarını isteyin.

3. Bağlantı kolaylığı hayati önem taşır

Böyle bir sosyal medya uygulaması oluşturmanın arkasındaki tüm fikir, kullanıcılarla etkileşime geçmektir. Bu, başarısı için bağlantının kolaylığı çok önemlidir. Bu nedenle hedef, sorunsuz gezinme özellikleriyle birlikte sorunsuz kayıt, giriş ve diğer unsurları da içermelidir. Mobil uygulamaya bağlanmak kolay hale geldikçe, kullanıcı sayısı hızlı bir şekilde yukarı çıkacağından emin olabilirsiniz.

4. Kullanıcı gizliliği birinci derecede önemlidir

Kullanıcı gizliliği, sosyal etkileşimler içerdiği için sosyal  uygulamaların en önemli endişesidir. Bilgiyi yanlış şekilde kullanabilecek kötü niyetli  olanlar da dahil olmak üzere, çevrimiçi olarak her türden insan olabilir. Bu nedenle, mobil uygulama geliştiricilerinin sosyal medya uygulamalardaki gizlilik ve güvenlik önlemlerini maximum düzeye çıkarmaları gerekmektedir.

5. Diğer sosyal platformlarla kolayca entegre edilebilmeli.

Bir sosyal medya uygulamasının başarısı, sürdürebileceği etkileşim tarafından ölçülür. Kullanıcı etkileşimini olağanüstü bir hızda geliştirmenin en iyi yolu, onu Facebook, LinkedIn ve Twitter gibi popüler sosyal medya platformlarıyla entegre etmektir. Bu, dışa giden paylaşımlar  kullanıcı sayısını etkili bir şekilde artırır ve kullanıcı edinmeyi teşvik eder.

Sonuç

Yukarıdaki bu kuralları izleyerek, sosyal medya uygulamasının işletmeniz için istenen sonuçları temin etmesini sağlayabilirsiniz. En iyi yaklaşım MobilM gibi tanınmış bir mobil uygulama geliştirme şirketi ile işbirliği yapmaktır. MobilM, bugüne kadar geliştirilen yüzlerce mobil uygulama ile zengin bir deneyime ve etkileyici bir geçmişe sahiptir. Sadece sosyal medya uygulamalardaki uzmanlığımızı değil, aynı zamanda sağlık hizmetleri, üretim, e-ticaret gibi mobil uygulama geliştirme alanlarında da uzmanlaşmaktayız. Bizimle iletişime geçin ve bir sonraki projeniz için güvenilir hizmetlerimizden yararlanın.