Kendin Yap DIY Platformları Kullanmanız için 2 Neden

Küçük işletmeler mobil platformlara geçişte yavaş kaldılar. Kendin Yap DIY platformları kullanmanız için 2 neden, dijital pazarlama anketine göre sadece %20 lik bir kısım mobil uygulamaya sahip. Fakat 2017 ve daha sonrasında, %27 lik bir kısım da şirketleri için mobil uygulama geliştirmeye yatırım yapmayı planlamaktadır. 

Her yıl yapılan çalışmalara göre tüketiciler en çok mobil cihazlardan içerik görüntüleme yapmakta, yani mobil tabanlı bir internet sitesi işletmeler için önemli bir rol oynamaktadır. Yine de bir mobil uygulama, mobil tabanlı internet sitesini desteklemeyecektir.

Küçük işletmeler birçok sebeple mobil uygulama geliştirmektedirler. Bir restaurant sadakat programı geliştirmek isteyebilir. Davet- etkinlik düzenleyenler bir festival ya da show için bilgi amaçlı bir uygulama hazırlayabilirler. Fakat burada problem birçok işletmenin mobil uygulama geliştirmek istemesine rağmen nereden başlayacaklarına dair bir fikirlerinin olmamasıdır.

Birçok işletme sıfırdan başlaması gerektiğini düşünmekte ve mobiluygulamayı geliştirmesi için bir uygulamgeliştiriciyi işe almaktadırlar. Maalesef ki, uygulama geliştiriciler çok pahalı  olup, birçok işletme sahibini bu fikirden vazgeçirmektedir.

Neyse ki, bir başka çözüm bulunmaktadır: Mobilm- Mobil Uygulama Merkezi gibi “Kendin Yap” uygulama geliştirme platformları

İşletmeler “Kendin Yap” uygulama geliştirme platformlarını iki nedenle tercih etmektedirler. Düşük maliyet ve kolay kurulum

1. Düşük Maliyet

“Kendin Yap”  mobil uygulama geliştirme platformlarının en büyük avantajı düşük maliyettir. İşletme sahipleri basit bir mobil uygulama geliştirmek için “Kendin Yap” mobil uygulamalarını aylık olarak satın alabilirler.

Sıfırdan mobil uygulama geliştirme maliyetini ile “Kendin Yap” mobil uygulama yapma platformlarını karşılaştıracak olursak açık ara kazanan DIY “Kendin Yap” yöntemi olacaktır. “Kendin Yap” yöntemi ile geliştirilen bir uygulamanın ortalama maliyeti aylık 20 $ iken, bir uygulama geliştirmeciye ödeyeceğiniz ortalama saatlik ücret 60-70 $ olacaktır. Her ne kadar bu ücret ortalama olsa da mobil uygulama geliştiriciler için ödenen saatlik ücret 12 $’ dan, 250 $’ a kadar değişkenlik göstermektedir. Ve karşılaştıracak olursak her halükarda ödeyeceğiniz miktar DIY “Kendin Yap” platformlarından daha fazla olacaktır.

2. Kolay Kullanım

“Kendin Yap” mobil uygulamaları herhangi bir yazılım geliştirmeciye gerek olmaksızın geliştirilebilir. Çünkü yazılım önceden hazırlanmış şablonlar ile gelmekte olup işletmeler herhangi bir teknik bilgi gerekmeksizin kendileri uyarlayabilmektedir.

MobilM mobil uygulama geliştirme platformu oldukça gelişmiştir. Sosyal medya entegrasyonu, e-ticaret sitesi, lokasyon bazlı özellik ve anlık bildirim gibi fonksiyonları desteklemektedirler.

Örnek verecek olursak, bir doktor randevularını düzenlemek için Mobil Uygulama Merkezi uygulama geliştirme ve yönetme platformunu kullanabilir. Bir restaurant interaktiv / etkileşimli menüler yaratabilir. Küçük bir işletme müşterilerine satış promosyonları ve bonus programları sunabilir. Olasılıklar sadece işletmelerin hayalgücü işe sınırlı.

Her ne kadar Kendin Yap yazılımlarının sürükle ve bırak şablon tekniği ile yapımı kolay görünsede, bazen bir işletme bundan daha fazlasına ihtiyaç duyabilir.

Eğer kullanıcılara karşılıklı bir interaktif deneyim sunmak isterlerse, gelişmiş kod yetkinliğine ihtiyaç duyacaklardır. Ya da ürün ve servislerini uygulama üzerinden satışa sunmak isterlerse, daha iyi bir e-ticaret çözümüne ihtiyaç duyacaklardır.

Bu gibi durumlarda isletmler düşük maliyetlerle ek modüller satın alabilirler. 

Caxy’ nin CEO’ su Michael LaVista (mobil uygulama geliştirme şirketi) Business News Daily e verdiği röportajda en uygun özel yapım uygulamanın 25.000 $ a mal olacağını belirtmiştir. Fakat 1 yıllık sözleşme yapacağınız bir Kendin Yap uygulamasına ödeyeceğiniz tutar 1.000 $ ı geçmeyecektir. 

Eğer, işletmeniz pazar stratejisi olarak mobil uygulama sunmayı uygun görüyorsa; hedef kitle nasıl belirleme, kullanıcılara nasıl bir interaktif deneyim sunulmalı, işletmeniz için en önemli özellikler ve kısıtlar nedir gibi konuları çok iyi bir şekilde düşünmelidir.

mobil uygulama yapmak