Mobil Uygulama Geliştirme

UI: Kusursuz Uygulama Tasarımı İçin 4 İpucu

UI: Kusursuz Uygulama Tasarımı İçin İpucu

Mobil uygulamaların başarısı çoğunlukla nasıl çalıştığına bağlıdır, ancak kullanıcı arayüzü (UI) ve mobil uygulamanın tasarımı da aynı oranda öneme sahiptir. Başarılı bir UI: kusursuz uygulama tasarımı için 4 ipucu geliştirmek için aşağıdaki yolu takip edebilirsiniz.


  1. Buton Boyutu

Buton boyutu, mobil uygulamanın kullanışlılığı açısından önemlidir. Eğer butonlar çok küçük olursa ve kullanıcılar tıklayamazsa, o butonun ne anlamı kalır? Butonlar bir santimetrenin altında ve tıklanabilecek kadar büyük olmalıdır. Küçük butonlar, daha zor, dolayısıyla daha yavaş gezinme nedeniyle sayfalar arası geçiş oranınızı da düşürür. Bir kullanıcı sayfalar arasında geçiş yapamıyorsa uğraşmayı bırakıp uygulamanızı kapatır hatta siler.

Buton boyutunun bir diğer önem ise butonların boyutlarını kendi lehinize kullanabilirsiniz. Büyük butonlarla yeni kullanıcıları önemli noktalara yönlendirmeniz çok daha kolay olur ve ilgilerini daha çabuk çekersiniz.


  1. Butonun Yeri

Butonlar nerede olursa onlara tıklamak daha kolay diye bir düşünün. Eğer sağ elinizde tutuyorsanız telefonu, baş parmağınızla tıklamanız için sağ alt köşede, solaksanız da sol alt köşede olması daha makuldür. Bu sebeple en önemli butonları köşelere yerleştirmek daha mantıklıdır. (İpucu: Sağ elini kullanan insanlar solaklardan daha fazladır.)

Ayrıca, mobil uygulamanızda hareket akışını da göz önünde bulundurmalısınız. Sliderlar veya diğer menü seçenekleri, ekranın üst kısmındaki düz yatay bir düzen yerine sağ alta doğru çapraz bir akışa sahip olmalıdır. Geçişleri sağlayan seçenekleri en pratik oldukları yere koyun.


  1. Seçeneklerin Miktarı

Hepimiz ne kadar az o kadar iyidir lafını duymuşuzdur., kullanıcı arayüzlerinde de aynısı geçerlidir. Kullanıcılar, çok fazla seçenekle karşılaştıklarında kafa karışıklığı yaşayabilirler. Her sayfada, kullanıcının ne yapmasını istiyorsanız onu yapmasını sağlayacak seçenekleri koymakta stratejik davranın. Her şey uygun olmalı. Eğer değilse atın gitsin. Bir sayfada aynı anda 10’dan fazla bağlantılı seçenek olmaması gerekir. Bu, kullanıcının kafasının karışmasını önler.


  1. İlk Deneyim

Kullanıcıların mobil uygulamanızı indirmesi ve açması büyük kazançtır, ancak bu kullanıcı sürekliliğini sağlamanın ilk adımıdır. Kullanıcılar nerede olduklarını ve neler yapabileceklerini çözmeye çalışırken onlarla iletişim kurmayı başarmalısınız. Onların bu sorularını ilk başta yanıtlamayı başarırsanız onları kazanmışsınız demektir.

Mobil Uygulama Merkezi

Paylaş
Yayınlayan
Mobil Uygulama Merkezi

Son Yazılar

İşletmeler İçin Mobil Uygulama ve E-ticaret Entegrasyonu

İşletmeler İçin Mobil Uygulama ve E-ticaret Entegrasyonu Günümüzde teknolojinin hızlı gelişimi, işletmelerin müşterilere daha iyi…

% gün önce

Mobil Uygulama Yaptırmak İsteyenler İçin Doğru Adres

Mobil Uygulama Yaptırmak İsteyenler İçin Doğru Adres: İşletmenize Özel Mobil Uygulama Geliştirme Hizmetimiz Günümüzde dijital…

% gün önce

Mobil Uygulamalarla İşletmelerin Veri Toplama ve Analiz Süreçleri

Mobil Uygulamalarla İşletmelerin Veri Toplama ve Analiz Süreçleri Günümüzde teknolojik gelişmeler, işletmelerin veri toplama ve…

% gün önce

Web App Nedir ve Neden Önemlidir?

Web App Nedir ve Neden Önemlidir? Günümüzde internetin gelişmesiyle birlikte, web uygulamaları (web app) kullanıcılar…

% gün önce

Mobil Uygulama Firması İçin SEO ve ASO Stratejileri

Mobil Uygulama Firması İçin SEO ve ASO Stratejileri Mobil uygulama endüstrisi, son yıllarda hızla büyüyen…

% gün önce

Mobil Uygulama Yapmak İçin İhtiyacınız Olan Ekipmanlar ve Yazılımlar

Mobil Uygulama Yapmak İçin İhtiyacınız Olan Ekipmanlar ve Yazılımlar Mobil uygulama geliştirme, günümüzde hızla büyüyen…

% gün önce