Tüm başarılı mobil uygulamalar inovatif fikirler olarak doğmuştur. Yine de iyi bir mobil uygulamaya sahip olmak yeterli değildir. Eğer mobil uygulama fikrinizi başarılı bir şekilde hayata geçirmek istiyorsanız, değerlendirmeniz gereken bazı noktalara aşağıda değinilmiştir:
Uygulamanızı kim kullanacak ?
Geliştirmek için uygun ürün nedir ?
Uygulama fikriniz müşterilerinizi cezbediyor mu ?
Bu gibi soruları cevaplayabilmek için, market araştırmaları ile uygulama fikrinizi doğrulama ihtiyacı duyabilirsiniz.
Temel başlangıç noktası kullanıcı kitle ya da hedef kitleyi belirlemek olacaktır. Herbirinin kendine has artıları ve eksileri olan büyük ya da küçük bir segment olabilir. Daha geniş bir hedef kitle size daha geniş bir potansiyel müşteri havuzunu verecektir. Bu durumda daha çok rekabet ile karşı karşıya kalacaksınız. Alternatif olarak, mikro yapı fazla bir trafik yaratmayacak olup, spesifik olarak hedef kitlenin ihtiyaçlarını karşılayacaktır.
Kitlenizin büyüklüğünü ve şeklini araştırmak uygulama fikrinizin yönünü etkileyecek olan kritik bir adımdır. Hedef kitleniz reklam çalışmaları ile desteklenecek kadar genişliktemidir ? Veya sadece ağızdan ağıza tavsiye (word-of-mouth) ve topluluk sadakati ile desteklenebilecek kadar uygun bir yapı mı ?
Benzer uygulamaları araştırmaya başlamak kolay bir yol olup, varolan rakiplere bakarak insanların istediği bir mobil uygulama geliştirdiğiniz düşüncesine kapılmak yanlış olacaktır. Eğer takipleri bulamıyorsanız uygulamanızın çözüme kavuşturacağı sorunların ele alındığı blogları araştırabilir ya da bu fikre dair arama yapılıp yapılmadığını araştırabilirsiniz. Şanslıyız ki, şu an bu araştırmaları yapabileceğiniz ücretsiz araçlar ya da veri kaynakları eskiye oranla daha fazladır. En kolay doğrulama yolu ise, insanların direk olarak fikrinize ait bir uygulama arayıp aramadığı olacaktır. Google anahtar Kelime(Keyword) aracı ile, fikrinize ait arama sonuçlarını rakamsal olarak belirleyebilirsiniz. Google Keyword aracını kullanarak, fikriniz için ne kadar arama yapıldığına dair bir fikir elde edebilirsiniz. Bu aracı kullanırken, anahtar kelime setinizin tam olarak uyuşup uyuşmadığına dikkat etmeniz gerekecektir.
Bu belirli anahtar kelime cümleniz için arama sayılarını gösterecektir.
Uygulamanız için uygun anahtar kelimeleri bulmak için Search Man ya da Sensor Tower gibi uygulama market optimizasyon araçlarını kullanabilirsiniz. Aylık lokal ve global Google arama sonuçlarının ortalama rakamlarına göre anahtar kelimeleri optimize edebilirsiniz. Market taleplerini ve uygulamanızın geçerliliğini ölçmek için iyi bir kriterdir.
Uygulamanızı geliştirmek için acele etmeyin. Kullanıcıların nasıl kullanacağını anlayamadığı ya da istemediği milyonlarca kullanılmayan uygulama bulunmaktadır. Zaman kaybı olarak görünse de, bunlar uygulamanızın başarısından emin olabilmek adına kayda değer adımlardır. Uygulama fikrinizi hayata geçirirken bu gibi süreçlerde yardımcı olmaktan mutluluk duyarız.
İşletmeler İçin Mobil Uygulama ve E-ticaret Entegrasyonu Günümüzde teknolojinin hızlı gelişimi, işletmelerin müşterilere daha iyi…
Mobil Uygulama Yaptırmak İsteyenler İçin Doğru Adres: İşletmenize Özel Mobil Uygulama Geliştirme Hizmetimiz Günümüzde dijital…
Mobil Uygulamalarla İşletmelerin Veri Toplama ve Analiz Süreçleri Günümüzde teknolojik gelişmeler, işletmelerin veri toplama ve…
Web App Nedir ve Neden Önemlidir? Günümüzde internetin gelişmesiyle birlikte, web uygulamaları (web app) kullanıcılar…
Mobil Uygulama Firması İçin SEO ve ASO Stratejileri Mobil uygulama endüstrisi, son yıllarda hızla büyüyen…
Mobil Uygulama Yapmak İçin İhtiyacınız Olan Ekipmanlar ve Yazılımlar Mobil uygulama geliştirme, günümüzde hızla büyüyen…