HABER

Kendin Yap(DIY) Mobil Uygulamalar 2017 Yılına Damgasını Vuracak

Kendin Yap(DIY) Mobil Uygulamalar 2017 Yılına Damgasını Vuracak

Dünyanın mobil uygulamalar etrafında döndüğünü söylersek abartmış olmayız. Kendin yap(DIY) mobil uygulamalar 2017 yılına damgasını vuracak. Düşünecek olursak; alışveriş, seyahat, finansal işlemler, eğlence, iletişim gibi günlük işlemlerinizi halletmek için mobil cihazınızın ekranına birkaç dokunuş yeterlidir. App Annie, iş zekası ve analiz şirketi, tarafından oluşturulan yakın tarihli rapora göre 2020 yılına kadar mobil uygulama pazarı 101 milyar $ gibi bir değere ulaşacak. Hayatımızın içinde yer alan diğer tüm işlemler de dijital platformlara aktarılacak olup, iş dünyası operasyonları için mobilite en önemli kriter olarak düşünülmektedir. Diğer tüm mobil tabanlı teknolojiler arasından sıyrılan tek bir trend kişiselleştirilebilen mobil uygulamalardır.

Kişiselleştirilebilme: Bugünün hızlı değişen dinamik iş ekosisteminde önemli bir fark yaratan

Eğer kişiselleştirebilmenin neden bu kadar önemli bir konu olduğunu düşünüyorsanız, aşağıda yer alan anahtar kelimelere göz arabilirsiniz. Hızlı değişim, dinamik, devamlı gelişim; dijital çağda global iş ekosistemini tanımlayabilmek için kullanılan önemli sıfatlardan birkaç tanesidir. Market dinamiklerindeki değişikliklere adapte olabilme herhangi bir markanın yaşayabilmesi ve başarılı olabilmesi için gereklidir.

Aynı durum mobil uygulamalar için de geçerlidir. Mobil uygulama geliştirme için ne kadar çok planlama ve araştırma yapılırsa yapılsın, her zaman durumun tersine dönme ihtimali mevcuttur. Kullanıcılarınız farklı özellikler talep edebilir, bazı yeni teknolojiler ortaya çıkabilir ya da işe yaklaşımınızı değiştirmeniz gerekebilir. Eğer bunun gibi bir durum meydana gelirse ve uygulamanız düzenlenemez ise, yepyeni bir uygulama yapımına sıfırdan başlamanız gerekebilir. Böylesi bir senaryoda belki de bir sene sonra  kullanamayacağınız bir uygulamaya daha çok bütçe ve zaman harcamak istemeyeceğiniz bir durum olsa gerek.

Kişiselleştirilebilirlik, uygulama geliştirme sürecinde görülmeyen imkanların etkinleştirilmesine yardımcı olur. Ismarlama sipariş verdiğiniz pantolonunuza atılan ekstra dikiş olarak düşünebilirsiniz. Bu yapılan sık küçük değişimler ile büyük değişimler için  gerekli olan ve her işletme için en önemli iki kaynak olan zaman ve para kaybını önleyecektir.

Uygulama kişiselleştirebilmede “kendin yap” platformları ne gibi bir rol oynamaktadır ?

Gartner’ in araştırmasına göre 2017′ de mobil uygulama taleplerindeki oran 5′ te 1 olarak görünmektedir. “Kendin yap” platformları uygulama market dünyası için oldukça yeni bir gelişme olup, taleplerdeki açığı kapatabilmek için yenilikçi bir bakış açısı ile hayata geçmiştir. Tam fonksiyonel, birçok özellik sunan ve kişiselleştirilebilir uygulamalar yaratılmasını sağlayarak küçük ölçekli işletmeleri güçlendirmektedirler.

MobilM-Mobil Uygulama Merkezi gbi çoklu mobil uygulama geliştirme  platformları markalara kendi uygulamalarını geliştirme deneyimimde tüm kontrolü vermektedir. Bulut tabanlı “kendin yap” platformları sadece hedeflenmiş kitlelerin ihtiyaçlarını karşılamak amaçlı kişiselleştirilmiş uygulamalar geliştirilmesine yardımcı olmayıp, uygulamanızı güncel tutmanıza da imkan sağlayacaktır. Bu durumda değişiklikler için uygulama geliştiricilere yüklü miktarlar ödemenize gerek kalmayacaktır. Ayrıca markalar istedikleri özellikleri ve güncellemeleri istedikleri zaman istedikleri şekilde seçme avantajına sahip olacaklardır.

Mobil Uygulamalar – Geleceğe Bakış:

Kendin yap(DIY) mobil uygulamalar 2017 yılına damgasını vuracak, indirilen uygulama rakamları şimdiden 147.3 milyara ulaşmış durumdadır, bu rakamın 2020′ e kadar 283.4 milyara ulaşması beklenmektedir. MobilM gibi kişiselleştirilebilirlik ve kendin yap platformları bu uygulama devriminde başrolde olacaklardır. Markalara verilen bu benzeri görülmemiş fırsat piyasanın ruhunu yakalamaları ve iş girişimlerinin etki alanını artırabilmelerini sağlar. Daha çok uygulamanın hayatımızda yer edineceği gelecek günlere merhaba.

Mobil Uygulama Merkezi

Son Yazılar

İşletmeler İçin Mobil Uygulama ve E-ticaret Entegrasyonu

İşletmeler İçin Mobil Uygulama ve E-ticaret Entegrasyonu Günümüzde teknolojinin hızlı gelişimi, işletmelerin müşterilere daha iyi…

% gün önce

Mobil Uygulama Yaptırmak İsteyenler İçin Doğru Adres

Mobil Uygulama Yaptırmak İsteyenler İçin Doğru Adres: İşletmenize Özel Mobil Uygulama Geliştirme Hizmetimiz Günümüzde dijital…

% gün önce

Mobil Uygulamalarla İşletmelerin Veri Toplama ve Analiz Süreçleri

Mobil Uygulamalarla İşletmelerin Veri Toplama ve Analiz Süreçleri Günümüzde teknolojik gelişmeler, işletmelerin veri toplama ve…

% gün önce

Web App Nedir ve Neden Önemlidir?

Web App Nedir ve Neden Önemlidir? Günümüzde internetin gelişmesiyle birlikte, web uygulamaları (web app) kullanıcılar…

% gün önce

Mobil Uygulama Firması İçin SEO ve ASO Stratejileri

Mobil Uygulama Firması İçin SEO ve ASO Stratejileri Mobil uygulama endüstrisi, son yıllarda hızla büyüyen…

% gün önce

Mobil Uygulama Yapmak İçin İhtiyacınız Olan Ekipmanlar ve Yazılımlar

Mobil Uygulama Yapmak İçin İhtiyacınız Olan Ekipmanlar ve Yazılımlar Mobil uygulama geliştirme, günümüzde hızla büyüyen…

% gün önce