Diğerleri

Mobil Uygulama Sahibi Olmak için 3 Neden

Mobil Uygulama Sahibi Olmak için 3 Neden

Mobil Uygulama Sahibi Olmak için 3 Neden, İşletmeniz için mobil uygulama mı düşünüyorsunuz ? Akıllı telefonların ve tabletlerin heryerde olduğu bu dönem mobil uygulamanızı hayata geçirmeniz için en doğru zaman. İşletme sahipleri mobil görünürlüğün artık bir gereksinim olduğunun farkına varıyorlar.

Clutch B2B araştırma ve değerlendirme şirketi küçük işletmelerin çeyreğine yakınının bir mobil uygulamaya sahip olduğunu açıkladı. Fakat işletmelerin mobil uygulamaya verdikleri önemin artması ile bu sayı gittikçe artmaktadır. Açıkcası, Clutch şirketinin anket sonuçlarına göre 2017 de küçük işletmelerin yarısı bir mobil uygulamaya sahip olacak.

3 yıl önce, küçük bir işletme trafiğinin %10 unun mobil olarak gerçekleştiğini gözlemlese de şu an oranlar %70 ‘e ulaşmış durumda. Gelecek yıllarda mobil uygulamaya geçiş kaçınılmaz olacak.

Popüler trend olmanın dışında neden bir mobil uygulamaya ihtiyaç vardır ? Clutch’ ın değerlendirmesine göre küçük işletmelerin neden uygulamaya sahip olduklarına dair 3 ana önemli neden vardır:

Mobil Uygulama ile Satışları Arttırma:

Clutch’ın anketine katılanların %55′ i satışlarını artırmak amaçlı mobil uygulama kullandıklarını belirttiler. Marohnic, satınalma adımlarının kolay olduğu, iyi bir uygulamanın satışları artıracağını belirtti. Uygulamalar daha kolay arama ve alışveriş yöntemleri, müşterilere diledikleri yerden satınalma imkanı sunabilir diye ekledi. Şirketler müşterilerine yeni promosyon, ürün ve davetler için mobil uygulama ile anlık bildirim gönderebilir.

Mobil Uygulama ile Müşteri deneyimini artırma:

Mobil uygulama ile müşterilerin telefonlarında herdaim yeralmanızı sağlayarak, müşterilerin bilgiye bir parmakucu ile kolay erişmelerini sağlar. Sürekli ve kesintisiz erişim müşteri deneyimini artırır.

Cusimano “Mobil tabanlı bir websayfası ve mobil uygulama her ikisi de çok değerli araçlardır, fakat her ikisinin de amaçları farklıdır” diye eklemiştir. ” Mobil uygulamaların en iyi amacı kullanıcıları içeride tutma ve bağlılık kurmadır. Bir mobil uygulama, herhangi bir şirketin websayfasını arayan kişilerden ziyade sadık müşterilere yönelik tasarlanmakta ve hayata geçirilmektedir.

Mobil Uygulama ile Belirli bir pazarda rekabet:

Küçük işletmeler diğerleri ile pazarda rekabet etmek istiyorlarsa, bu gibi değişimlere adapte olmalı ve mobil cihazlarda yerlerini alarak güçlü bir duruş sergilemelidirler. Küçük işletme sahipleri, mobil teknolojinin işletmelerinin sürdürülebilirliğine nasıl katkı sağlayabileceğini anlamalıdır. Ayrıyetten, birçok büyük işletme operasyonlarını daha kolay yönetebilmek için ayrıca içerde kullanılan mobil uygulamaları da tercih etmektedir.

Clutch anketinin sonuçlarına göre, küçük işletmeler için tasarlanan bir mobil uygulamalarda yer alması gereken en önemli noktalar:

1. Müşteri Sadakat Programları, işletmeye sadık olan müşteriler için ödül sistemi
2. Sosyal Ağ Bağlantısı, müşterileri şirket ile ilgili diğer sosyal platformlara yönlendirme
3. Anlık Bildirim, haberler, güncellemeler ve tekliflerden haberdar ederek müşteriler ile yakın temasda bulunma
Kişiselleştirme; böylece işletmeler müşterileri ile olan etkileşimi kişiselleştirebilir ve anlık bildirimler, yer bildirimleri, sadakat programları ve kolay ulaşılır ödeme sistemleri ile müşterilerini cezbedebilir.

 

Mobil Uygulama Sahibi Olmak için 3 Neden hakkında bir kez daha hatırlatmak gerekirse mobil tabanlı bir websitesi ile mobil uygulama aynı şeyler değildir. Mobil uygulamanızda yer alan birçok eşsiz özellik web öğelerinden daha iyi geliştirilebilir ve bağlayıcılığı daha fazladır. Mobil uygulama geliştirme, küçük işletmelerin gittikçe artan mobil odaklı müşteriler ile buluşmasına yardımcı olacaktır.

Mobil Uygulama Merkezi

Son Yazılar

İşletmeler İçin Mobil Uygulama ve E-ticaret Entegrasyonu

İşletmeler İçin Mobil Uygulama ve E-ticaret Entegrasyonu Günümüzde teknolojinin hızlı gelişimi, işletmelerin müşterilere daha iyi…

% gün önce

Mobil Uygulama Yaptırmak İsteyenler İçin Doğru Adres

Mobil Uygulama Yaptırmak İsteyenler İçin Doğru Adres: İşletmenize Özel Mobil Uygulama Geliştirme Hizmetimiz Günümüzde dijital…

% gün önce

Mobil Uygulamalarla İşletmelerin Veri Toplama ve Analiz Süreçleri

Mobil Uygulamalarla İşletmelerin Veri Toplama ve Analiz Süreçleri Günümüzde teknolojik gelişmeler, işletmelerin veri toplama ve…

% gün önce

Web App Nedir ve Neden Önemlidir?

Web App Nedir ve Neden Önemlidir? Günümüzde internetin gelişmesiyle birlikte, web uygulamaları (web app) kullanıcılar…

% gün önce

Mobil Uygulama Firması İçin SEO ve ASO Stratejileri

Mobil Uygulama Firması İçin SEO ve ASO Stratejileri Mobil uygulama endüstrisi, son yıllarda hızla büyüyen…

% gün önce

Mobil Uygulama Yapmak İçin İhtiyacınız Olan Ekipmanlar ve Yazılımlar

Mobil Uygulama Yapmak İçin İhtiyacınız Olan Ekipmanlar ve Yazılımlar Mobil uygulama geliştirme, günümüzde hızla büyüyen…

% gün önce