Kategoriler: Diğerleri

AdMob ile Android Uygulamadan Para Kazanmak

AdMob ile Android Uygulamadan Para Kazanmak

AdMob’un 2010 yılında Google tarafından satın alınması ile birlikte mobil uygulama içinde önemli bir para kazanma aracı haline gelmiştir. Admob ile Android Uygulamadan Para Kazanmak, mobil uygulama geliştiricileri için ençok tercih edilen ve güvenilir sistemdir. Eğer bir mobil uygulama gelişticisi iseniz veya bir mobil uygulama yapmayı ve bu mobil uygulamadan para kazanmak istiyorsanız Admob ile reklam verme makalemize göz atabilirsiniz. İşlevsel bir mobil uygulama ve düzenli takip ve reklam ile admob reklamları ile iyi paralar kazanabilirsiniz.

Aşama 1
Öncelikli olarak bir android uygulaması geliştirmeniz veya bir android uygulama sahibi olmanız gerekir. Kod bilgisi olmadan, basit ve işlevsel bir android mobil uygulama geliştirmek için MobilM-Mobil Uygulama Merkezi  mobil uygulama geliştirme sistemini kullanabilirsiniz. Yapmayı plandığınız  android mobil uygulamanın, kullanıcıların günlük rutinlerinde yardımcı olabilecek, onların ihtiyaçlarına cevap verebilecek özelliklerde olması önemlidir.
Aşama 2

AdMob web sitesini ziyaret edin. Google kimlik bilgilerini kullanarak oturum açın.
Adım 3

Mobil uygulamanızın ilk android reklamını oluşturmak için “Yeni Uygulamadan Para Kazanın düğmesine tıklayın.


Aşama 4

Admob reklamının bağlı çalışacagı uygulama ve platformu seçmelisiniz. Burada  3 durum mevcuttur. İlki yayında olan andrid uygulamanız için admob reklam kimliği oluşturmak, ikincisi henüz yayınlamadığınız bir uygulama için reklam kimliği oluşturmak ve son olarak mevcut  yayında olan veya olmayan daha önce hazırladığınız reklam kimliklerini değiştirmek.

İlk seçenek  ile oluşturduğunuz admob kimliği için  mevcut yayında olanandroid mobil uygulamaya admob reklam sdk sını ekleyerek yeniden deleyip APK oluşturarak Google Playde güncelleme yapabilir, uygulamanızı yeniden indiren kullanıcıların reklamlarınızı görmesini sağlayabilirsiniz.  Derlediğiniz APK yi Goole Play hesabınıza yükledikten sonra uygulamada reklam oldugunu dağıtım sekmesinden işaretlemelisiniz.

İkinci seçenek henüz yayınlanmamış bir uygulama için admob kimliği oluşturmaktır. Ekran görüntüsünde de dörüldüğü üzere uygulama adınız ve reklamın yayınlanacağı platformu seçmeniz gerekir.

Aşama 5

Uygulamanız içerisinde kullanacagınız reklam türünü seçmeniz gerekir. Genelde tercih edilen ve kullanıcı için çok fazla rahatsızlık vermeyen reklam türü banner reklamlardır. Banner sekmesinden uygulama içinde gösterilecek banner reklam geçişleri için metin veya resim yada her ikisi seçebilir, yenileme hızını belirleyebilirsiniz.

Bir diğer reklam türü android mobil uygulama içinde admob reklamı olarak geçiş reklamıdır ve tam ekran geçiştir. Geçiş reklamları kullanıcılar tarafından pek sevilmez ve itici olarak görülmekte, mobil uygulmanızın kullanıcı cihazlarından silinmesine neden olmaktadır. Geçiş reklamları banner reklamlara göre kazancı daha fazladır ve kullanıcının reklama tıklama yüzdesi daha yüksektir. Bu reklam türünü seçerken dikkat etmeniz gereken mobil uygulamanızın kullanıcılar için ne kadar önemli oldugu veya alternatif bir uygulama olup olmadığıdır. Kullanıcıların uygulamanıza ne oranda ihtiyacı varsa ve alternatifi ne kadar az veya paralı ise uygulamanızı o noktada kullanmaya devam eder.

Geçiş reklamında da aynı bannerde oldugu gibi reklam ayarlarınızı yapabilirsiniz. Bu reklam özelliğinde ek olarak video seçenegi mevcuttur.

 

Aşama 6

AdMob ile Android Uygulamadan Para Kazanmak için Mobil uygulama reklamlarınızın daha ayrıntılı analizi ve gelirlerinizin artması için reklamlarınızı Firebase Analytics bağlayın

Aşama 7

AdMob ile Android Uygulamadan Para Kazanmak için Oluşturduğunuz admob reklam kimliğinizi mevcut uygulama kaynak koduna veya yeni uygulamanızın kaynak koduna ekleyin.
Adım 8
Android mobil uygulamanızı oluşturduktan ve APK oluşturduktan sonra https://play.google.com/apps/publish/signup adresinden Google Play Geliştirici Hesabı almanız gerekmektedir. Google Play Geliştirici Hesabı için 1 defaya mahsuz 25 Dolar ödeme yaparsınız. Geliştirici hesabı altında dilediğiniz kadar android mobil uygulama yayınlama hakkınız vardır.
Aşama 9
Android Market’e uygulamanızı yayınlama yönergeleri izleyin. Dagıtım ve pazarlama kısmından uygulamanız içerisinde reklam olup olmadığını, uygulamanızn ücretli mi ücretsiz mi indirileceğini belirleyip yayın aşamasına geçiniz.

 

Aşama 10

Android Market’e uygulamanızı yeniden yayınlayın. Mevcut uygulamanızı güncelleyen veya indiren kullanıcılara artık AdMob reklamları gösterilir. Alacağınız indirme sayısı ve uygulama kullanıcılarının reklam etkileşimi, reklam tıklama sayısı,  AdMob’u kullanarak iyi para kazanmanızı sağlayabilir.

Mobil Uygulama Merkezi

Paylaş
Yayınlayan
Mobil Uygulama Merkezi

Son Yazılar

İşletmeler İçin Mobil Uygulama ve E-ticaret Entegrasyonu

İşletmeler İçin Mobil Uygulama ve E-ticaret Entegrasyonu Günümüzde teknolojinin hızlı gelişimi, işletmelerin müşterilere daha iyi…

% gün önce

Mobil Uygulama Yaptırmak İsteyenler İçin Doğru Adres

Mobil Uygulama Yaptırmak İsteyenler İçin Doğru Adres: İşletmenize Özel Mobil Uygulama Geliştirme Hizmetimiz Günümüzde dijital…

% gün önce

Mobil Uygulamalarla İşletmelerin Veri Toplama ve Analiz Süreçleri

Mobil Uygulamalarla İşletmelerin Veri Toplama ve Analiz Süreçleri Günümüzde teknolojik gelişmeler, işletmelerin veri toplama ve…

% gün önce

Web App Nedir ve Neden Önemlidir?

Web App Nedir ve Neden Önemlidir? Günümüzde internetin gelişmesiyle birlikte, web uygulamaları (web app) kullanıcılar…

% gün önce

Mobil Uygulama Firması İçin SEO ve ASO Stratejileri

Mobil Uygulama Firması İçin SEO ve ASO Stratejileri Mobil uygulama endüstrisi, son yıllarda hızla büyüyen…

% gün önce

Mobil Uygulama Yapmak İçin İhtiyacınız Olan Ekipmanlar ve Yazılımlar

Mobil Uygulama Yapmak İçin İhtiyacınız Olan Ekipmanlar ve Yazılımlar Mobil uygulama geliştirme, günümüzde hızla büyüyen…

% gün önce