İdeal Mobil Uygulama Geliştirme Platformu

Mobil ticaret akımı devam ettikçe, giderek daha fazla işletme mobil uygulama geliştirmeye yatırım yapmaya istekli hale gelmektedir. Mobil uygulamanın iş için kapsamlı faydalar sağladığından emin olmak için akılda tutulması gerekenler vardır. Bunlardan biri, iş gereksinimlerini ele alan ve istenen sonuçları veren ideal mobil uygulama geliştirme platformu seçmektir. Mevcut seçenekler, Android, iOS veya Windows için native uygulamalardan çapraz platform uygulamalarına kadar uzanan geniş bir yelpazeye sahiptir. Kapsamlı seçimler karar vermeyi zorlaştırır. Bu çok önemli seçimi yaparken dikkate alınması gereken bazı hususlar vardır.

Platformun Özellikleri

Bir platformun yüksek performanslı bir uygulamayı desteklemek için yeterli özelliklere sahip olması şarttır. Sezgisel ve öğrenmesi kolay olmalıdır, böylece geliştiriciler bu süreci kolaylıkla gerçekleştirebilirler. Buna ek olarak, ideal mobil uygulama geliştirme platformu, geliştirmeden test aşamasına, hata ayıklama, dağıtım, hosting hizmeti ve uygulamanın varlığı süresince bakımının yapılması gibi işlemleri sunan işbirlikçi özellikleri desteklemelidir. Ayrıca, özelliklerin anlık bildirimler, üçüncü taraf entegrasyonu ve veri depolama gibi beklenen işlevleri desteklemesi gerekir.

Hedef Kitle

Uygulama platformlarının seçimi hedef kitleden etkilenir. Doğru karar almak için müşteri demografisi ve pazarın doğru araştırılması şarttır. İşletmenin coğrafi konumu da önemli bir etkendir. Örneğin, Hindistan ve Asya ülkeleri Android uygulamaları için daha büyük bir pazara sahiptir. Durum, daha büyük bir iPhone kullanıcı tabanına sahip olan ABD’nin tersidir.

İşletim Sistemi

İdeal mobil uygulama geliştirme platformu için bir diğer önemli husus ise, uygulamanın kullanılacağı işletim sistemidir. Android işletim sistemi tüketicilerin çoğunluğu tarafından kullanılırken, iOS, işletmeler için tercih edilen işletim sistemidir. Windows ve BlackBerry bazı alanlarda kullanılsa da Android ve iOs en çok tercih edilen platformlardır.

Mobil Uygulama Türü

Mobil uygulama türü de platform seçimini etkiler. Native uygulamalar, cihazın ve işletim sisteminin tüm özellikleri sermayelendirmede yüksek performans arayanlar için faydalıdır. Öte yandan, bazı işletmeler web tabanlı teknolojiler üzerinde geliştirilmiş ve mobil tarayıcılarda çalıştırılan daha ekonomik web tabanlı uygulamaları tercih etmektedirler. Bu ikisinin orta yolu, mobil uygulama mağazasında bulunan, çeşitli cihaz ve platformlarda kullanılabilen hibrit mobil uygulamalardır.

Uygulama Dağıtımı

Mobil uygulama geliştirme platformları, kurum içi ürünler veya bulut tabanlı hizmetler olarak iki şekilde dağıtılabilir. Şirket içi çözümler kaynak olarak yoğunluktadır ve daha uzun zaman alırlar, ancak uzun vadede maliyette etkin olmalarını sağlarlar. Bu süreç, güvenlik ve veri koruma üzerinde daha iyi kontrol sağlar. Bulut tabanlı hizmetler, düşük başlangıç maliyeti ile birlikte çok çeşitli araçlara ve teknolojilere kolay erişim sağlar.

Maliyet Değerlendirmesi

Son olarak, maliyet, ideal mobil uygulama geliştirme platformu na karar verirken dikkate alınması gereken önemli huşulardan bir diğeridir. Önceden plan yapmak ve platformun işletme için makul bir yatırım getirisi elde edip edemeyeceğini öğrenmek büyük önem taşımaktadır. İlk geliştirme aşamalarında daha az maliyetli görünen mobil uygulamalar, uzun vadede yüksek maliyetlere sebep olabilir. Ayrıca, hibrit mobil uygulamalar her zaman için uygun maliyetli bir seçenek olarak görülmemelidir çünkü iş beklentilerini karşılamama gibi bir durum söz konusu olabilir.

Bir mobil uygulamaya yatırım yapmak isteyen işyeri, beklentileri konusunda çok net olmalıdır. Bu hedefleri uygulama geliştiricilerine iletmek, onların bu beklentileri karşılayacak bir çözüm üretebilmeleri açısından son derecede önemlidir.