Sosyal Medya Uygulamalarını Etkileyen Akımlar

Son yıllarda mobil uygulamalar arasında sosyal medya ürünlerinin baskın olduğu görülmektedir. Bu mobil uygulamaların uygulama mağazalarında yoğunlukta olması ve çoğu kullanıcının telefonlarına bir veya daha fazlasını yüklenmesi şaşırtıcı değil. Sosyal medya uygulamalarıyla ilgili en önemli kısım, sizi daima sosyal hayat ile iletişimde tutmasıdır. Birkaç dokunuş ile tüm dünyaya erişim sağlayabilirsiniz. Bununla birlikte, sosyal medya uygulama geliştirmeleri de talep arttıkça yeni işlevler ve zengin özellikler sunmaya başladı ve sunmaya da devam ediyor. Bugünü belirleyen, sosyal medya uygulamalarını etkileyen akımlar  bir göz atalım.

Sosyal Ticaret

Sosyal Ticaret bu alanda en çok ses getiren akım oldu. Sosyal Ticaret uygulamaları, kullanıcıların eşler arası (P2P) ödemeleri gerçekleştirmelerini sağlayarak, işlemleri bir tıklamayla hallolacak kadar basit hale getirmektedir. Kullanıcılar banka kartlarını, bankacılık sisteminin kurallarına ve yönetmeliklerine uygun şekilde uygulamaya güvenli olarak bağlayabilirler. Ürün ödemesi, istediğiniz yöntemi seçmeniz, tutarı girerek ve ödemeyi tamamlamak için tıklamanızla hızlı ve kolayca bir diğer kullanıcıya aktarılmaktadır.

Sosyal Satış

Bu alandaki çığır açan bir başka akım da, sosyal medya kanallarının ürün ve hizmet satmak için kullanıldığını ifade eden sosyal satışlardır. Bu uygulamalarla, potansiyel müşterileriniz parmaklarının ucundaki ürün ve hizmetlere sahip olurlar, bu da alışverişi her zamankinden daha kolay hale getirir. Bugün bunun bir tür zorunluluk haline gelmesinden ötürü gün geçtikçe daha fazla işletme, kendilerini güçlendirmek için iOS  ve Android uygulamalarını kullanmaya başlamaktadır.

Canlı videolar ve akış içeriği

Video içeriği ve canlı akış, bir uygulamanın sunduğu kullanıcı deneyimine benzersiz bir değer kattığından ötürü sosyal medya uygulamalarını etkileyen akımlar arasında bu kadar büyük akım haline gelmiştir. Sosyal medya meraklıları videoları ve bağlantılarını kullanarak paylaşmayı tercih ediyorlar.

Hikaye Anlatımı

Snapchat gibi uygulamalar, hikayeleri sosyal medya ile birleştirerek kullanıcılar arasındaki paylaşım kavramına bir yenilik kattı. Kullanıcılar, başkalarını meşgul eden ve gerçek bir ilgi uyandıran hikayelerini paylaşmaya teşvik edilmekteler. Kişiler, sırayla, bu hikayeler hakkında anında geri bildirim vermek için yönlendirilmekteler ve böylece bağlantılar daha gerçek ve erişilebilir hale gelmektedir.

Artırılmış Gerçeklik ve Sanal Gerçeklik

AR ve VR en çok ses getiren teknolojiler olarak görülüyor. Bu teknolojiler, sosyal medya uygulamaları dahil olmak üzere çeşitli uygulamalarda mobil deneyimleri de etkiledi. Sosyal platformlar, kullanıcıların birbirleriyle etkileşimde bulunma biçimini dönüştürmek için bu gelişmeleri desteklemektedir.

Sonuç

Sosyal bir mobil uygulamaya yatırım yapmayı planlıyorsanız, büyük bir karşılık almak için bu önemli akımları takip ettiğinizden emin olun. MobilM olarak çeşitli ihtiyaçlar için gelişmiş mobil uygulamaları sunan lider bir mobil uygulama geliştirme şirketiyiz. Çok çeşitli platformlarda ve teknolojilerde uzmanlığa sahip ve sonuç odaklı hareketlilik çözümleri oluşturmak için en son sosyal medya uygulamalarını etkileyen akımlar  takip eden geliştiricilerden oluşan bir ekibimiz mevcut.