2019 Mobil Uygulama Geliştirme Akımı

Son on yıl içinde mobil uygulamalara olan ilgide olağanüstü bir yükseliş mevcut. Artık firmalar kekten pay almak istemiyor, her şirket markasını güçlendirmek için direkt kekin kendisine sahip olmayı arzuluyor. Mobil uygulamalar ön plana çıktıkça teknolojinin daha iyi hale getirilmesi için harcanan çabada hızlı bir artış görülüyor. Her büyüklükte kuruluş bu tip bir teknolojiye kucak açmış durumda. Bugün şaşırtıcı özelliklere sahip sayısız uygulama olduğu su götürmez bir gerçek. Yeni yılın eşiğinde olduğumuz şu dönemde  2019 mobil uygulama geliştirme akımı dair çok fazla dedikodu ve bunun için heyecan duyan kalabalık bir kesim var. Önümüzdeki yıl uygulama alanında görebileceğimiz 10 ses getirecek akıma bir göz atalım:

  1. AR ve VR ana akımlara yönelecek:

    Yenilikçi AR ve VR teknolojileri artık kullanıcıların alıştıkları alanların dışına çıkacak, popüler alanlara da yönelecek. Özellikle sağlık, moda, perakende ve emlak sektörlerinde daha fazla VR ve AR uygulaması olacak. Bu uygulamalar, ürünleri ve hizmetleri daha ilgi çekici bir şekilde sunan gerçekçi görsel deneyimler vaat ediyor.

  2. Giyilebilir cihazlar ve IoT’de patlama yaşanacak:

    Giyilebilir teknoloji, IoT cihazlarını yerinden edecek ve bu cihazları çalıştırmak için kullanılan geleneksel mobil uygulamalar, giyilebilir çözümler ile değiştirecek. Bu fikir, IoT cihazlarını her zaman ve her yerde kullanabilecekleri basit bir aparat ile kullanıcıları cihazlara daha yakın hale getirecek.

  3. İsteğe bağlı talepte bulunabileceksiniz:

    2019’deki uygulama senaryolarını yönetecek olan bir başka ses getirecek 2019 mobil uygulama geliştirme akımı ise talep üzerine yapılan uygulamalar. Hızla değişen iş modellerinin sonucu olarak, taksi-çağırma, yemek siparişi, çamaşırcı, vb. talebe bağlı servisler ön plana çıkacak.

  4. İşletmeler BYOD yoluna gidecek:

    Son birkaç yıldır daha fazla kuruluş bu çözümleri benimsemiş durumda. 2019 bu alanda BYOD’un inovasyonunu başlatacak. “Kendi Cihazınızı Getir” modelinin benimsenmesiyle, hibrit uygulamalar için talepte bir patlama olacak.

  5. Hazır Android Uygulamalar moda olacak:

    Hazır mobil uygulamalar, bir uygulamanın ve web sitesinin en iyilerini bir araya getiren akıllı mobil uygulamalardır. Cihazda yüklü olmasalar da kullanıcı deneyimlerini geliştirecekler. Bu mobil uygulamalar, sundukları kolaylık ve yer tasarrufu sağlayan özellikler sayesinde, önümüzdeki yıl moda olacaklar.

  6. Chatbotlar bir zorunluluk haline gelecek:

    Çağrı merkezlerinin, e-ticaretin bel kemiği haline gelmesiyle, chatbot varlığı her mobil uygulama için bir zorunluluk olacak. Her şey dahil Chatbotlar sadece akıllı sanal asistanlar olarak değil, aynı zamanda gelişmiş alışveriş deneyimleri sunmak için analizlerde kullanılabilecek faydalı müşteri verileri de sunabilecek.

  7. Mobil ödemeler, mobil ticaretin bel kemiği haline gelecek:

    Kredi kartları ve internet bankacılığı gibi geleneksel online ödeme yöntemleri, önümüzdeki yıl içinde mobil ödeme uygulamalarıyla tahtından edilecek. Apple Pay ve Google Cüzdan gibi mobil cüzdanların artan popülaritesi, bu yöntemin, alışveriş tutkunlarının dikkatini ve güvenini kazanmaya başladığını gösteriyor.

  8. AMP ile uygulamalar hızlanacak:

    Hız, mobil uygulama geliştiricileri için her zaman en büyük endişe kaynağı oldu ve Hızlandırılmış Mobil Sayfalar (AMP) adında uygulanabilir bir çözüm buldular. AMP kullanımı 2019’de yalnızca uygulamanın yükleme hızını arttırmakla kalmayacak, aynı zamanda daha yüksek trafik, daha düşük hemen çıkma oranı, daha yüksek tıklanma oranı, daha yüksek reklam görünürlüğü ve performansta genel bir iyileşme sağlayacak.

  9. Uygulama tasarımları materyallere yönelecek:

    Uygulama özellikleriyle ilgili değişiklikleri başlatmanın yanı sıra, 2018’de mobil UI / UX tasarımında yeni bir bakış açısı yaratacak. Geleneksel düz tasarım, malzeme tasarımı ile yer değiştirecek. Tasarım düzenleri, inceleme deneyimlerini kullanıcılara daha çekici hale getirmek için animasyon, derinlik ve geçiş efektleri gibi etkileşimli öğelere sahip olacak.

  10. Bulut entegrasyonu piyasaya yön verecek:

    Önümüzdeki yıl, Cloud API entegrasyonu ile birlikte, özellikle kurumsal uygulamalar olmak üzere mobil uygulamaların daha da büyüdüğünü göreceğiz. Teknoloji, gelişmiş depolama, artırılmış üretkenlik ve mobil uygulama kullanıcıları arasında daha iyi bir işbirliği gibi sayısız fayda sağlayacak. Ayrıca mobil uygulamanın çeşitli platformlarda sorunsuz bir şekilde çalışmasını da mümkün kılacak.

Sonuç

2019 mobil uygulama geliştirme akımı, uygulamalar için inovasyon yılı olacak. Bu eğilimlere ayak uyduramayan işletmeler piyasanın gerisinde kalacak. Bu nedenle, işinizin yarıda kalmaması için iyi hazırlanması ve zamanında kabul görmesi önemli. MobilM olarak çeşitli platformlar ve gelişmiş teknolojiler için uzman mobil uygulama geliştirme hizmetleri sunan tanınmış bir uygulama geliştirme ortağıyız.