Küçük İşletmeler İçin Hibrid Uygulamaları İdeal Yapan 10 Neden

Mobilite(Hareketlilik) patlaması, kurumsal dijital devrim için etkili olmuştur. Bununla birlikte küçük işletmeler, mobilite eğilimini gittikçe daha fazla benimsemektedirler. Benzer şekilde, iş için büyük bir müşteri tabanı oluşturabilecek akıllı telefon kullanıcılarına erişimi genişletmek için mobil uygulamalara da başvurmaları gerekir. Bununla birlikte, küçük işletmelerin sınırlı kaynakları, yüksek teknoloji mobil uygulamalarına ve mobilite çözümlerine sahip olmalarını zorlaştırmaktadır. Bu makalemizde, hibrid(hybrid) mobil uygulama geliştirme, geleneksel uygulama çözümlerine göre bir dizi avantajı olduğundan, bu tür küçük ve kısıtlı bütçeye sahip işletmeler için doğru seçim olarak ortaya çıktıklarını inceleyeceğiz. Hibrid uygulamaları küçük işletmeler için ideal kılan nedenleri inceleyelim:

1. Maliyet-Etkinlik

Tek bir mobil uygulama birden fazla platformda(ios, android ve windows) çalıştığı için, hibrid bir çözüm herhangi bir mobil uygulama geliştirme şirketinin, küçük işletmelere önereceği şeydir.  Aynı kod birden fazla platform  için çalışır ve mobil uygulama geliştirme süreci daha az zaman alır.  Bu sayede but tür bir uygulama küçük işletmeler için tercih edilir.

2. Pazar İçin Daha Kısa Zaman

Para gibi, zaman da küçük ölçekli işletmeler için değerli bir kaynaktır. Hibrid bir mobil uygulama tercihinde, geliştiriciler sürekli olarak farklı platformlar için kod yazmaya  gerek duymaz ve  mobil uygulamanın  piyasaya sürülme süresi azalır.

3. Daha Hızlı

Hibrid uygulamalar, kendi native(dogal) meslektaşlarından daha hızlıdılar. Nedeni ise  daha az animasyon ve grafik kullanmaları ve aynı zamanda verileri tekrar tekrar yüklememeleri.

4. Üst Düzey Kullanıcı Deneyimi

Anında yanıt verme, bir mobil uygulamada kullanıcı deneyiminin temel dayanağı olarak kabul edilir ve zaten hibrid uygulamalar anında yanıt verme  üzerine kurulmuştur. Çarpıcı derecede hızlı bir UI(Kullanıcı Arayüzü) sağlayan ve farklı cihaz ekranı konfigürasyonlarıyla anında hizalanan bu hafif uygulamalarla, tabanda mükemmel bir UX(Kullanıcı Deneyimi) geliyor.

5. Görünüm ve Duyumda Tutarlılık

Cihazlar ve platformlar arasındaki tutarlılık, alışveriş mobil uygulama geliştirme için ayrılmaz bir gereksinimdir çünkü bu, çevrimiçi satıcılar için yüksek satışlar sağlayan bir şeydir. Hibrid mobil  uygulamalar, görünüm ve hisin cihazlar arasında değişmemesini sağlayan tek tip bir kod tabanı kullanır.

6. Çevrimdışı Kullanılabilirlik

Küçük işletmelerin bu uygulamalardan kapsamlı olarak faydalanabilmelerinin bir diğer nedeni de, çevrimdışı kullanılabilirliktir; bu da, veri bağlantısı zayıf olduğunda bile bunların her zaman kullanılabilir olmasını sağlar. Bu, müşterilere her zaman erişilebilir oldukları anlamına gelir.

7. Kolay Bakım

Küçük işletmelerin bakımı ve güncellenmesi kolay olduğu için hibrid mobil uygulamaları sürdürme konusunda endişelenmemesi gerekir. Akılda tutulması gereken tek şey, PhoneGap, Xamarin, Jquery, meteor, expo ve Ionic gibi doğru geliştirme platformlarını seçmektir.

8. Geniş ölçeklenebilirlik

Küçük işletmeler için en önemli zorluklardan biri, bilişim teknolojileri altyapısını bir süre boyunca büyümeleriyle uyumlu hale getirmeleri gerektiğinden, ölçeklenebilirliktir. İşletmelerin hibrid altyapısını baz alarak mobil uygulamalarını ölçeklendirmek, hibrid mobil uygulama çerçevelerin kapsamlı ölçeklenebilirliğinden dolayı çok daha kolaydır.

9. Kolay Entegrasyon

GPS, mesajlaşma ve kamera gibi cihaz yerel uygulamaları hibrid mobil uygulamalara kolayca uyum sağlayabilir, böylece kullanıcılar için üzerinde çalıştıkları her cihazda kullanıcı deneyimini geliştirebilirler. Bu özellik, daha yüksek gelir elde etmek için müşteri deneyimlerine önemli ölçüde bağlı olan küçük ölçekli işletmeler için ek bir avantaj getiriyor.

10. Genişletilmiş Müşteri Erişimi

Geliştirme ile ilgili avantajlara ek olarak, hibrid mobil uygulama çözümleri, genişletilmiş müşteri erişimi sunan güçlü bir pazarlama aracı olarak da hizmet vermektedir. Birden fazla cihazda kullanılabilirlik, işletmelere daha geniş bir kitle sağlar. Aynı zamanda, çeşitli mobil uygulama mağazalarındaki mobil uygulama logosunun varlığı, işletmelere marka avantajı sağlar.

Sonuç

Öncelikle, daha az maliyet ve pazara daha hızlı giriş, küçük ölçekli işletmeler için hibrid mobil uygulama çözümlerin seçimini etkileyen temel nedenlerdir. Yine de, doğru mobil uygulama geliştirme iş ortağını bulmak önemlidir, böylece bu mobil uygulamaların faydaları doğru şekilde kullanılabilir. MobilM, Türkiye’de lider bir Android ve iPhone uygulama geliştirme şirketidir. Farklı mobil platformlarda ve teknolojilerde uzmanlaşmanın yanı sıra, hibrid uygulama geliştirmede de uzmanlığa sahiptir.